Bestuurder in een familiebedrijf

Het Instituut voor het Familiebedrijf pakt op geregelde tijdstippen uit met een opleiding exclusief bedoeld voor familiale bestuurders. Goed bestuur is immers bijzonder belangrijk voor familiebedrijven. Het is niet steeds eenvoudig om het bedrijf, de familie en de familiale eigenaars op één lijn te krijgen. Een actieve raad van bestuur kan hierbij een belangrijke rol spelen.

In de opleiding “Bestuurder in een familiebedrijf” worden alle aspecten van governance in het familiebedrijf besproken. Goed bestuur in familiebedrijven is namelijk anders dan bij niet-familiebedrijven. In vijf sessies leert u wat goed bestuur precies inhoudt en welke concrete acties u moet ondernemen in uw familiale onderneming.

U leert onder meer:

  • wat goed bestuur betekent en welke de bouwstenen zijn van goed bestuur in het familiebedrijf;
  • welke rol in het familiebedrijf toekomt aan de raad van bestuur, de aandeelhouders en de familie;
  • welke de ideale samenstelling is van de raad van bestuur;
  • hoe de werking van de raad van bestuur geoptimaliseerd kan worden;
  • wat de taken zijn van de raad van bestuur.

IFB hecht bij deze opleiding een groot belang aan de mix tussen theorie en praktijkgetuigenissen. U mag dan ook sterke getuigenissen van ervaren bestuurders verwachten.

De cursus is uitsluitend voorbehouden voor familiale bestuurders of toekomstige bestuurders van familiebedrijven. Ondernemende mensen met wie u ideeën en ervaringen uitwisselt. En met wie u uw netwerk verrijkt. U kan alvast de volgende data noteren in uw agenda:

- Donderdag 27 april 2017

- Donderdag 4 mei 2017

- Donderdag 11 mei 2017

- Donderdag 18 mei 2017

- Donderdag 1 juni 2017

Deelnemen aan de kickoff voor de opleiding “Bestuurder in een familiebedrijf” (donderdag 27 april) en de 4 aansluitende sessies kost 1.900 euro (excl. BTW). Elk bijkomend familielid krijg een korting van 100 euro (excl. BTW). 

U vindt de digitale uitnodiging met het volledige programma hier.

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan deze opleiding, kan u zich inschrijven via onderstaande module. Voor bijkomstige vragen kan u mailen naar sien@familiebedrijf.be.