Bestuurder in een familiebedrijf

Voorjaar 2021

Het Instituut voor het Familiebedrijf pakt op geregelde tijdstippen uit met een opleiding exclusief bedoeld voor familiale bestuurders. Goed bestuur is immers bijzonder belangrijk voor familiebedrijven. Het is niet steeds eenvoudig om het bedrijf, de familie en de familiale eigenaars op één lijn te krijgen. Een actieve raad van bestuur kan hierbij een belangrijke rol spelen.

In de opleiding “Bestuurder in een familiebedrijf” worden alle aspecten van governance in het familiebedrijf besproken. Goed bestuur in familiebedrijven is namelijk anders dan bij niet-familiebedrijven. In vijf sessies leert u wat goed bestuur precies inhoudt en welke concrete acties u moet ondernemen in uw familiale onderneming.

Wat u leert

U leert onder meer:

  • wat goed bestuur betekent en welke de bouwstenen zijn van goed bestuur in het familiebedrijf;
  • welke rol in het familiebedrijf toekomt aan de raad van bestuur, de aandeelhouders en de familie;
  • welke de ideale samenstelling is van de raad van bestuur;
  • hoe de werking van de raad van bestuur geoptimaliseerd kan worden;
  • wat de taken zijn van de raad van bestuur.

IFB hecht bij deze opleiding een groot belang aan de mix tussen theorie en praktijkgetuigenissen. U mag dan ook sterke getuigenissen van ervaren bestuurders verwachten.

Praktische info

Deelnemen aan de kickoff voor de opleiding "Bestuurder in een familiebedrijf" en de 4 aansluitende sessies kost 1.900 euro (excl. BTW). Elk bijkomend familielid krijgt een korting van 100 euro (excl. BTW).

De opleiding is uitsluitend voorbehouden voor familiale bestuurders of toekomstige bestuurders van familiebedrijven. Ondernemende mensen met wie u ideeën en ervaringen uitwisselt, en met wie u uw netwerk verrijkt.

Heeft u vragen? Mail dan naar evenementen@familiebedrijf.be.

Bekijk het fotoalbum van de kick-off van de opleiding in 2018

Bekijk het fotoalbum van sessie 4 van de opleiding in 2018

Fotoverslag

Vierde sessie Bestuurder in een familiebedrijf - 2018

Fotoverslag

Kick-off Bestuurder in een familiebedrijf - 2018