Dag van het Familiebedrijf

De Dag van het Familiebedrijf is hét jaarlijkse treffen voor al wie actief is in een familiebedrijf. Het evenement heeft telkens plaats in oktober en is bedoeld voor bedrijfsleiders en bestuurders van familiebedrijven, maar ook voor hun medewerkers.

Op de Dag van het Familiebedrijf staat telkens één thema centraal. In het verleden ging het ondermeer om best practices voor families met een bedrijf, opvolging en jongeren in familiebedrijven, groei en waardecreatie door familiebedrijven, de rol van vrouwen in het familiebedrijf, samenwerking in het familiebedrijf… In 2018 draait alles rond de groei van het familiebedrijf: Wat als uw familie en uw familiebedrijf groter worden?

Het thema wordt telkens geïllustreerd aan de hand van relevante en boeiende cases van familiale bedrijfsleiders en interventies van andere deskundigen, die hun ervaringen en inzichten delen. IFB kiest niet voor zware theoretische beschouwingen, maar wel voor inspirerende praktijkverhalen. Uiteraard is er ook veel ruimte voor interactie en netwerking.

Wat als uw familie en uw familiebedrijf groter worden?

• Hoe blijven we ondernemend?
• Hoe blijven we innoveren?
• Hoe houden we de familie op 1 lijn?
• Hoe passen we onze rapportering aan?
• Hebben we een raad van bestuur of een raad van advies nodig?

Een antwoord op al deze vragen krijgt u op de volgende Dag van het Familiebedrijf op dinsdag 2 oktober 2018.

Programma Dinsdag 2 oktober 2018

17.30u Onthaal

18.00u Start programma

  • Wat als uw familie en uw familiebedrijf groter worden?
  • 4 familiebedrijven getuigen:

LVD Company – Carl Dewulf
LVD Company werd in 1952 opgericht in het West-Vlaamse Gullegem en telt intussen vijf productievestigingen. Van een bescheiden fabrikant van afkantpersen is het bedrijf uitgegroeid tot gerenommeerd producent van machines voor plaatbewerking en tot leider in laser-, pons- en plooitechnologie. Als familiebedrijf wordt LVD gerund door vertegenwoordigers van de tweede generatie van de drie oorspronkelijke families Lefebvre, Vanneste en Dewulf.

Van Roey – Eddy Cox en Eric Kurris
Van Roey is al eeuwen een gekende naam in de Kempen en intussen ook ver daarbuiten. Als bouwheer - steeds vaker ook dienstverlener - is het bedrijf thuis in tal van projecten, waaronder heel wat publiek-private samenwerkingen. State of the art kantoren, ingenieuze industriegebouwen, woonzorgcentra, sportfaciliteiten, stadscentra... Complex of eenvoudig. Groot of klein. Vandaag wordt de negende generatie klaargestoomd voor de instap in het familiebedrijf.

SCE – Andy en Francky Vanparys
SCE uit Lichtervelde ontwerpt, produceert en monteert modulaire silo’s en volledige silogebouwen voor de voeder-, voedings- en agro-industrie, en voor de opslag van andere droge producten als pellets of kunststofkorrels. Zo helpt SCE bedrijven om efficiënter en effectiever te produceren. De afgelopen 25 jaar groeide het bedrijf uit van lokaal familiebedrijf tot internationale speler met klanten in Europa, Azië en Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika.

Etex – Jean-Louis de Cartier de Marchienne
Etex groeide sinds de oprichting in 1905 van een klein Belgisch familiebedrijf uit tot een internationale groep die duurzame bouwmaterialen en -oplossingen produceert en verkoopt. Architecturale gevelbekleding, hoogperformante isolatie, brandwerende dakbedekkingsmaterialen… Het gamma is veelzijdig. Na meer dan 100 jaar ligt het hoofdkwartier nog altijd in België, met 3 fabrieken en 2 R&D-centra.

  • IFB en partners werpen een blik op de toekomst

20.30u Walking dinner

Benieuwd naar de foto's van de vorige, meer dan geslaagde editie van de Dag van het Familiebedrijf? Of wenst u zich al in te schrijven voor de editie op 2 oktober? Klik dan verder om het fotoalbum en de uitnodiging te raadplegen of in te schrijven via onderstaande links.

Inschrijven

Klik hier voor de uitnodiging

Bekijk het fotoalbum van de Dag van het Familiebedrijf 2017