Uw familiebedrijf 4.0: Hefbomen voor succes

5 oktober 2021
Afgelopen
Familie

Op dinsdag 5 oktober 2021 gaat naar jaarlijkse gewoonte de Dag van het Familiebedrijf door. Die dag hoort u in de Handelsbeurs in Gent experts en getuigen aan het woord over het centrale thema 'Uw familiebedrijf 4.0: Hefbomen voor succes'.

De coronacrisis heeft veel bedrijven zwaar op de proef gesteld. Maar familiebedrijven toonden extra veerkracht en kijken positief naar de toekomst. Tijdens de Dag van het Familiebedrijf belichten we samen met collega-familiale ondernemers enkele hefbomen voor succes.

Programma

De investeringsstrategie van een familiebedrijf: het huwelijk tussen D'Ieteren Group en TVH

CEO Francis Deprez legt op de Dag van het Familiebedrijf de investeringsstrategie van D'Ieteren Group uit.

Familiebedrijf D'Ieteren Group nam een belang van 40% in het succesbedrijf TVH.

Human Resources best practices: wapen in de 'war for talent' - Hoogmartens Wegenbouw

Best practices inzake human resources dragen niet alleen bij tot de professionalisering van het familiebedrijf. Ze zijn ook een wapen in de 'war for talent'.

Julie Dekker maakte aan de Universiteit Hasselt een doctoraat over professionalisering in het familiebedrijf. Professionele human resources-praktijken waren daarvan een belangrijk onderdeel. Op vandaag is ze actief in het familiebedrijf Hoogmartens Wegenbouw, waar ze haar wetenschappelijke inzichten over best practices in human resources in de praktijk toepast.

Family governance: hoe de familie organiseren? - Uitgeverij Lannoo

De governance van de familie wordt belangrijker naarmate de familie opklimt in de generaties.

In de Uitgeverij Lannoo treedt de vierde generatie aan. Dit vergt een goed uitgebouwde familiale governance. Matthias en Laura Lannoo leggen uit hoe de familie Lannoo dit heeft aangepakt.

Opvolging: een stand van zaken - Belfius

In de coronacrisis werd de opvolging in veel familiebedrijven even on hold gezet. Wat zijn de plannen van de familiale ondernemers voor de nabije toekomst? Hoe zullen zij de opvolging realiseren? Welke moeilijkheden ervaren zij?

Op de Dag van het Familiebedrijf wordt een nieuw onderzoek voorgesteld door Véronique Goossens, Chief Economist van Belfius.

Hoe een groeimindset aanleren? - UHasselt

Gezonde groei is vitaal voor een familiebedrijf.

Op de Dag van het Familiebedrijf toont professor Pieter Vandekerkhof (UHasselt) hoe de familiale ondernemer een groeimindset kan aanleren. Professor Vandekerkhof deelt ook zijn recent onderzoek over groeien na corona.

Praktisch

Locatie

Handelsbeurs, Kouter 29, 9000 Gent
De Handelsbeurs is enkel te bereiken via R40 en Kortrijksepoortstraat. U kan betalend parkeren in de ondergrondse parking Kouter of de Center Parking op de Korte Meer.

Inschrijving

Surf vóór 1 oktober naar www.dagvanhetfamiliebedrijf.be en schrijf in. Voor 90€ (excl. BTW) krijgt u nieuwe inzichten over hoe uw bedrijf succesvol de volgende stap kan zetten, een walking dinner én een waardevol netwerkmoment.

Corona

De Dag van het Familiebedrijf kan zonder coronabeperkingen doorgaan, maar uiteraard worden de regels gevolgd mochten die nog wijzigen voor 5 oktober.

* Dit evenement is exclusief voor familiale ondernemers.

Benieuwd naar de (online) editie van 2020 over het thema: 'Familiebedrijven: Sterker uit de crisis'? Lees dan zeker hier het verslag of bekijk hieronder het fotoverslag.

Fotoverslag

Dag van het Familiebedrijf - oktober 2021

Fotoverslag

Dag van het familiebedrijf - oktober 2020