Opvolgersacademie

Oktober 2022
Mei 2023

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?

Familiebedrijf biedt met de Opvolgersacademie – exclusief bedoeld voor de next gen van bedrijfsfamilies – antwoorden op deze vragen en de gelegenheid om een waardevol netwerk uit te bouwen.

Opvolgers uit eenzelfde regio komen samen in vijf sessies, waarin telkens één thema centraal staat. Op elke sessie is er een gastspreker en een getuigenis van een ervaringsdeskundige. Aansluitend kunnen de deelnemers hun bevindingen met elkaar delen tijdens het netwerkmoment, eventueel gekoppeld aan een bedrijfsbezoek.

Geen academische sessies, maar wel een stimulerend netwerk vol praktische inzichten en tips. Elke groep wordt begeleid door coaches van BELFIUS en KPMG die alles in goede banen leiden.

Behoor jij tot de volgende generatie van een familie met een familiebedrijf? Sta je klaar om op te volgen, zijn er al bepaalde stappen gezet of vraag je je af hoe de opvolging zal verlopen? Dan is de Opvolgersacademie iets voor jou!

De nieuwe reeks van de Opvolgersacademie start in oktober van 2022. Als u meer informatie wenst of indien u vragen heeft, bekijk dan zeker eens de informatiebrochure of mail naar evenementen@familiebedrijf.be.

Schrijf je hier in voor de opvolgersacademie.

De data van de eerste sessies in de twee regio's:

  • Oost- en West-Vlaanderen: 11 oktober 2022
  • Antwerpen / Vlaams-Brabant / Limburg: 17 oktober 2022

De data voor de volgende sessies worden vastgelegd op de eerste sessie in samenspraak met de deelnemers.

Benieuwd naar vorige edities van de Opvolgersacademie?

Fotoverslag

Opvolgersacademie - december 2022

Fotoverslag

Opvolgersacademie - november 2022

Fotoverslag

Opvolgersacademie Wijnen De Clerck - oktober 2019

Fotoverslag

Opvolgersacademie Brouwerij De Brabandere - oktober 2017