Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?

Het IFB biedt met de Opvolgersacademie – exclusief bedoeld voor (kandidaat-)opvolgers – antwoorden op deze vragen en de gelegenheid om een waardevol netwerk uit te bouwen.

Opvolgers uit eenzelfde regio komen samen in een vijftal sessies, waarin telkens één thema centraal staat. Op elke sessie is er een gastspreker en een getuigenis van een ervaringsdeskundige. Aansluitend kunnen de deelnemers hun bevindingen met elkaar delen tijdens het netwerkmoment, eventueel gekoppeld aan een bedrijfsbezoek.

Geen academische sessies, maar wel een stimulerend netwerk vol praktische inzichten en tips. Elke groep wordt begeleid door coaches die alles in goede banen leiden.

Behoor jij tot de volgende generatie van een familie met een familiebedrijf? Sta je klaar om op te volgen, zijn er al bepaalde stappen gezet of vraag je je af hoe de opvolging zal verlopen? Dan is de Opvolgersacademie iets voor jou! 

Een nieuwe reeks van de Opvolgersacademie zal starten in het najaar van 2019. Als u meer informatie wenst of indien u vragen heeft, mail dan naar evenementen@familiebedrijf.be.

Benieuwd naar vorige edities van de Opvolgersacademie? Bekijk dan onderstaande filmpjes uit 2017 en 2015: