Word adviseur Familiebedrijven

Oktober 2022
April 2023
Familie Strategie

Op dinsdag 18 oktober 2022 start voor de 14e keer een nieuwe reeks van 12 sessies van de opleiding Adviseur Familiebedrijven. Deze opleiding, een samenwerking tussen het Instituut voor het familiebedrijf (IFB) en EHSAL Management School Brussel (EMS), is praktijkgericht en interactief over de eigenheid van familiebedrijven op talloze vlakken - governance, conflictoplossingen, consultingvaardigheden - aangevuld met sessies over de familiale relaties en dynamieken die bij de opvolgingsproblematiek komen kijken. De thema’s worden benaderd vanuit een brede context (psychologisch, organisatorisch, juridisch, fiscaal).

De gastdocenten brengen inspirerende, interactieve, entertainende en praktijkgerichte sessies met veel overgave.

Het is een brede en specifieke opleiding die een helikopterbeeld geeft over wat advies aan een familiebedrijf zou moeten bieden, een verlengstuk van mensen die al in een bepaald vakgebied zitten, of een aanzet voor mensen die net in het vak beginnen.

De opleiding biedt niet alleen een theoretische achtergrond, maar is ook heel hands-on.

Voor wie?

Het programma richt zich tot adviseurs van familiebedrijven (accountants, juristen, fiscalisten, bankiers, vermogensbeheerders, consultants, enz.) die - ongeacht hun specifieke discipline - een actuele, geïntegreerde en multidisciplinaire kennis willen verwerven omtrent familiebedrijven. Wie de reeks met succes volgt, verwerft het 'Certificaat Adviseur Familiebedrijven'.

Klik hier voor het programma

Lees hier de informatiebrochure

Heb jij ook een passie voor familiebedrijven? Wil jij ook een extra troef om (familiale) ondernemingen te begeleiden en heb je dus interesse in de opleiding ‘Adviseur Familiebedrijven’ ? Voor meer info kan u ook terecht bij programmacoördinator Hugo Couck via hugo.couck@emsbrussel.be of 02 210 12 42.

Benieuwd naar de ervaring van oud-cursist Björn Derdeyn? U leest het hier.