Familie
Strategie

Patrick De Schutter: Vijf tips hoe de coronacrisis zonder financiële kleerscheuren te doorstaan

Tijdens de Dag van het Familiebedrijf op 6 oktober kwamen verschillende sprekers aan het woord over het centrale onderwerp “Familiebedrijven: Sterker uit de crisis!”. Zo ook Patrick De Schutter, bedrijfsrevisor bij KPMG en co-gedelegeerd bestuurder van familiebedrijf.be. Hij zette vijf tips op een rijtje om de coronacrisis zonder al te grote financiële kleerscheuren door te komen.
Governance
Familie
Strategie

Dag van het Familiebedrijf 2020: alweer een succes

Op dinsdag 6 oktober vond naar jaarlijkse traditie de Dag van het Familiebedrijf plaats. Het evenement, live gestreamd vanuit de Handelsbeurs in Gent, had als centraal thema ‘Familiebedrijven: sterker uit de crisis’. Met Ignace Van Doorselaere als keynotespreker wist familiebedrijf.be een klepper te strikken. Daarnaast waren er uiteenzettingen van Jozef Lievens, Patrick De Schutter, Wim Ilsbroux en Henk Cottenie. De avond werd vlot aan elkaar gepraat door Wim De Vilder, en bovendien geïllustreerd met boeiende getuigenissen van verschillende bedrijfsleiders van familiebedrijven.
Strategie

Dag van het Familiebedrijf - Ignace Van Doorselaere: "Ook in de grootste crisis moet je naar de kern van je bedrijf denken"

Ignace Van Doorselaere is al jaren één van Vlaanderens topmanagers. Met een loopbaan bij onder andere Puratos, ABInBev en Van de Velde heeft hij ruime ervaring binnen familiebedrijven. Het geheim achter zijn zakelijke successen? Dat schuilt in zijn visie rond 4F en ‘De weg naar oneindig’. En laat het ook deze visie zijn waarmee hij Neuhaus, dat hij sinds een drietal jaar leidt, door de coronacrisis loodst.
Familie

Belgian Family Brewers: "Het kan geen kwaad om een klein beetje chauvinist te zijn"

Authenticiteit en vakmanschap. Het zijn waarden waar veel familiebedrijven zich mee identificeren. Ook zo bij de Belgische familiale brouwerijen. En om dat uit te dragen hebben ze zich sinds een tiental jaar verenigd in de Belgian Family Brewers. Bert De Brabandere, bestuurder bij Brouwerij De Brabandere en lid van de Belgian Family Brewers, geeft ons een zicht in deze unieke vereniging van familiebedrijven.