Opvolging
Governance

Hoe vlot samenwerken met niet-familiale CEO's: zes valkuilen

Op dinsdagavond 4 oktober organiseerden we in de Gentse Handelsbeurs onze jaarlijkse Dag van het Familiebedrijf. Die stond in het teken van “werken met niet-familiale CEO’s”. Alvorens verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord te laten, lichtte Jozef Lievens kort toe waarom voor dit thema gekozen werd en wat de mogelijke hinderpalen zijn voor een geslaagde samenwerking.
Opvolging

Er moet een match zijn tussen de bedrijfscultuur en de waarden en normen van de externe CEO

Ook onze partners Belfius en KPMG kwamen aan het woord tijdens de Dag van het Familiebedrijf. Wij vroegen Harry Van Donink, CEO van KPMG België, en Mario De Vry, Head of Corporate Banking & Wealth Management, hoe zij deze boeiende avond in Gent beleefd hebben
Opvolging

Het belang van visie, respect en vertrouwen

Met Herman Van de Velde en Marleen Vaesen (Van de Velde), Eddy Duquenne (Kinepolis) en Willy Naessens en Dirk Deroose (Willy Naessens Groep) konden we opnieuw rekenen op een mooi kransje ervaringsdeskundigen die op de sofa bij Wim Devilder en Hanne Decoutere getuigden over hoe zij als familiant, respectievelijk externe CEO, de samenwerking beleefden of nog steeds ervaren. Een overzicht.
Opvolging
Governance

We laten opvolgers kennismaken met wat opvolging inhoudt

In oktober start een nieuwe reeks van de Opvolgersacademie. Wat gebeurt er concreet tijdens de verschillende sessies en wat mogen deelnemers verwachten? Sofie Lerut, verantwoordelijke voor de Opvolgersacademie binnen het Instituut voor het Familiebedrijf, geeft een woordje uitleg.