Voorjaar 2021
Afgelopen
Bestuurder in een familiebedrijf

Bestuurder in een familiebedrijf

In deze crisistijden is het van cruciaal belang dat het familiebedrijf professioneel bestuurd wordt. Tijdens deze opleiding, die reeds aan haar zevende editie toe is, worden alle aspecten van goed bestuur in het familiebedrijf toegelicht door ervaren docenten. Praktijkgetuigenissen van familiale ondernemers illustreren de aangebrachte concepten.
Oktober 2020
April 2021
Masterclass

Word adviseur Familiebedrijven

Van oktober 2020 tot april 2021 loopt aan de EHSAL Management School in Brussel een nieuwe editie 'Adviseur familiebedrijven'. De opleiding loopt over 12 dinsdagen en biedt een geïntegreerde en multidisciplinaire blik op de specifieke aspecten van ondernemen in het familiebedrijf. Deze opleiding wordt georganiseerd door het Instituut voor het Familiebedrijf in samenwerking met de EHSAL Management School.
Follow Up

Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?

Follow Up is het jaarlijks event waarop het IFB jonge talenten uit families met een familiebedrijf samenbrengt, om bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema. Het is meteen ook de gelegenheid voor deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie om elkaar terug te zien. Het centrale thema van Follow Up in 2020 is "Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?"
6 oktober 2020
Afgelopen
Dag van het familiebedrijf

Familiebedrijven: sterker uit de crisis!

De coronacrisis stelt veel bedrijven zwaar op de proef. Maar familiebedrijven toonden extra veerkracht om het virus het hoofd te bieden. Tijdens de Dag van het Familiebedrijf maken we een balans op en geven we tips om sterker uit de crisis te komen.
Voorjaar 2021
Masterclass

Opvolging in het familiebedrijf

Als vooruitziend ondernemer bent u bezig met uw opvolging. U vindt vele boeken en seminaries over opvolging, maar deze zijn niet volledig of u herkent er zich niet in. Daarom bundelt het Instituut voor het Familiebedrijf haar expertise over opvolging in familiebedrijven in deze unieke tweedaagse mastercourse.
Najaar 2021

Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?
Datum wordt binnenkort bepaald
Masterclass

Nieuw vennootschapsrecht: nieuwe troeven voor uw familiebedrijf?

Sinds 1 januari 2020 is het nieuw vennootschapsrecht van toepassing op alle bestaande vennootschappen. Voor familiebedrijven biedt deze nieuwe wetgeving belangrijke opportuniteiten, waardoor u uw vennootschapsstructuur kunt aanpassen aan uw familiale doelstellingen. In dit seminarie geven specialisten een overzicht van de nieuwe wetgeving bekeken door de bril van het familiebedrijf. U krijgt tal van praktische tips en de nieuwe wetgeving wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden.