12 mei 2022
2022
Webinar

Webinar: "De impact van Corona op het HR-beleid van familiebedrijven."

De coronacrisis heeft heel wat veranderingen met zich meegebracht, ook op vlak van HR. Maar wat heeft de pandemie ons de afgelopen twee jaar nu precies geleerd? Wat zijn de nieuwe verwachtingen van werknemers en hoe moeten familiebedrijven deze verwachtingen inlossen? Hoe passen werkgevers het hybride werken toe en hoe vermijden ze een grote ontslaggolf? Tania Pittoors, Head of People & Change voor KPMG Advisory, biedt op deze en nog andere vragen een antwoord tijdens een webinar.
Follow Up

Follow Up

Follow Up is het jaarlijks event waarop familiebedrijf.be jonge talenten uit families met een familiebedrijf samenbrengt, om bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema. Het is meteen ook de gelegenheid voor deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie om elkaar terug te zien.
24 mei 2022
21 juni 2022
2022
Masterclass

Masterclass Opvolging in een familiebedrijf

Als vooruitziend ondernemer bent u bezig met uw opvolging. U vindt vele boeken en seminaries over opvolging, maar deze zijn niet volledig of u herkent er zich niet in. Daarom bundelt familiebedrijf.be haar expertise over opvolging in familiebedrijven in deze unieke masterclass. Tijdens de masterclasses leert u hoe u de opvolging bespreekbaar maakt en planmatig aanpakt. Daarnaast krijgt u inzicht in de valkuilen inzake opvolging en hoe u deze kan vermijden. Dit wordt uitgebreid toegelicht door de volgende experten: Jozef Lievens, advocaat Roots en prof EMS, auteur van “Opvolging in het familiebedrijf : de 5 essentiele vragen” Patrick De Schutter, bedrijfsrevisor, head of Family Business KPMG Sofie Lerut, advocaat Roots en gastdocent EMS
Najaar 2022
2022

Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?
4 oktober 2022
2022
Dag van het familiebedrijf

Dag van het familiebedrijf

Zoals elk jaar, zal ook in 2022 de Dag van het Familiebedrijf plaatsvinden in de Handelsbeurs in Gent, namelijk op 4 oktober. De Dag van het familiebedrijf is het jaarlijks referentie evenement voor familiebedrijf in Vlaanderen. Familiale eigenaars en bestuurders brengen boeiende getuigenissen rond een centraal thema en toesten dit aan de visie en experts ter zake.