5 oktober 2021
Afgelopen
Dag van het familiebedrijf

Uw familiebedrijf 4.0: Hefbomen voor succes

Op dinsdag 5 oktober 2021 gaat naar jaarlijkse gewoonte de Dag van het Familiebedrijf door. Die dag hoort u in de Handelsbeurs in Gent experts en getuigen aan het woord over het centrale thema 'Uw familiebedrijf 4.0: Hefbomen voor succes'.
16 november 2021
7 december 2021
Uitgesteld
Masterclass

Opvolging in het familiebedrijf

Als vooruitziend ondernemer bent u bezig met uw opvolging. U vindt vele boeken en seminaries over opvolging, maar deze zijn niet volledig of u herkent er zich niet in. Daarom bundelt familiebedrijf.be haar expertise over opvolging in familiebedrijven in deze unieke masterclass. Tijdens de masterclasses leert u hoe u de opvolging bespreekbaar maakt en planmatig aanpakt. Daarnaast krijgt u inzicht in de valkuilen inzake opvolging en hoe u deze kan vermijden. Dit wordt uitgebreid toegelicht door de volgende experten: Jozef Lievens, advocaat Roots en prof EMS, auteur van “Opvolging in het familiebedrijf : de 5 essentiele vragen” Patrick De Schutter, bedrijfsrevisor, head of Family Business KPMG Sofie Lerut, advocaat Roots en gastdocent EMS
September 2021
Februari 2022

Family Business Leader

In het Family Business Leader-traject maakt de (toekomstige) familiale CEO een toekomstplan op vanuit verschillende perspectieven (owning – managing – governing). Dit maakt het een exclusief en uniek traject waar je inzoomt op alle aspecten van het runnen van een familiebedrijf, maar ook zelf aan de slag zal gaan om een toekomstplan uit te werken. Bovendien wissel je ervaringen uit met gelijkgestemden die voor gelijkaardige uitdagingen staan. Deze opleiding wordt georganiseerd door familiebedrijf.be in samenwerking met VOKA Limburg, RCEF (UHasselt) en Motmans en Partners.
Oktober 2021
April 2022
Masterclass

Word adviseur Familiebedrijven

Van oktober 2021 tot april 2022 loopt aan de EHSAL Management School in Brussel een nieuwe editie 'Adviseur familiebedrijven'. De opleiding loopt over 12 dinsdagen en biedt een geïntegreerde en multidisciplinaire blik op de specifieke aspecten van ondernemen in het familiebedrijf. Deze opleiding wordt georganiseerd door Familiebedrijf.be in samenwerking met de EHSAL Management School.
Follow Up

Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?

Follow Up is het jaarlijks event waarop het IFB jonge talenten uit families met een familiebedrijf samenbrengt, om bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema. Het is meteen ook de gelegenheid voor deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie om elkaar terug te zien. Het centrale thema van Follow Up in 2020 is "Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?"
Voorjaar 2021
Afgelopen
Bestuurder in een familiebedrijf

Bestuurder in een familiebedrijf

In deze crisistijden is het van cruciaal belang dat het familiebedrijf professioneel bestuurd wordt. Tijdens deze opleiding, die reeds aan haar zevende editie toe is, worden alle aspecten van goed bestuur in het familiebedrijf toegelicht door ervaren docenten. Praktijkgetuigenissen van familiale ondernemers illustreren de aangebrachte concepten.
Najaar 2021

Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?
Datum wordt binnenkort bepaald
Masterclass

Nieuw vennootschapsrecht: nieuwe troeven voor uw familiebedrijf?

Sinds 1 januari 2020 is het nieuw vennootschapsrecht van toepassing op alle bestaande vennootschappen. Voor familiebedrijven biedt deze nieuwe wetgeving belangrijke opportuniteiten, waardoor u uw vennootschapsstructuur kunt aanpassen aan uw familiale doelstellingen. In dit seminarie geven specialisten een overzicht van de nieuwe wetgeving bekeken door de bril van het familiebedrijf. U krijgt tal van praktische tips en de nieuwe wetgeving wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden.