6 oktober 2020
Online
Dag van het familiebedrijf

Familiebedrijven: sterker uit de crisis!

De coronacrisis stelt veel bedrijven zwaar op de proef. Maar familiebedrijven toonden extra veerkracht om het virus het hoofd te bieden. Tijdens de Dag van het Familiebedrijf maken we een balans op en geven we tips om sterker uit de crisis te komen.
Oktober 2020
April 2021
Masterclass

Word adviseur Familiebedrijven

Van oktober 2020 tot april 2021 loopt aan de EHSAL Management School in Brussel een nieuwe editie 'Adviseur familiebedrijven'. De opleiding loopt over 12 dinsdagen en biedt een geïntegreerde en multidisciplinaire blik op de specifieke aspecten van ondernemen in het familiebedrijf. Deze opleiding wordt georganiseerd door het Instituut voor het Familiebedrijf in samenwerking met de EHSAL Management School.
Follow Up

Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?

Follow Up is het jaarlijks event waarop het IFB jonge talenten uit families met een familiebedrijf samenbrengt, om bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema. Het is meteen ook de gelegenheid voor deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie om elkaar terug te zien. Het centrale thema van Follow Up in 2020 is "Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?"
Voorjaar 2021
Bestuurder in een familiebedrijf

Bestuurder in een familiebedrijf

Het Instituut voor het Familiebedrijf pakt op geregelde tijdstippen uit met een opleiding exclusief bedoeld voor familiale bestuurders. Goed bestuur is immers bijzonder belangrijk voor familiebedrijven. Het is niet steeds eenvoudig om het bedrijf, de familie en de familiale eigenaars op één lijn te krijgen. Een actieve raad van bestuur kan hierbij een belangrijke rol spelen.
Voorjaar 2021
Masterclass

Opvolging in het familiebedrijf

Als vooruitziend ondernemer bent u bezig met uw opvolging. U vindt vele boeken en seminaries over opvolging, maar deze zijn niet volledig of u herkent er zich niet in. Daarom bundelt het Instituut voor het Familiebedrijf haar expertise over opvolging in familiebedrijven in deze unieke tweedaagse mastercourse.
Najaar 2021

Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?
Datum wordt binnenkort bepaald
Masterclass

Nieuw vennootschapsrecht: nieuwe troeven voor uw familiebedrijf?

Sinds 1 januari 2020 is het nieuw vennootschapsrecht van toepassing op alle bestaande vennootschappen. Voor familiebedrijven biedt deze nieuwe wetgeving belangrijke opportuniteiten, waardoor u uw vennootschapsstructuur kunt aanpassen aan uw familiale doelstellingen. In dit seminarie geven specialisten een overzicht van de nieuwe wetgeving bekeken door de bril van het familiebedrijf. U krijgt tal van praktische tips en de nieuwe wetgeving wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden.
afgelopen
Webinar

Uw familiebedrijf en het nieuwe vennootschapsrecht: nieuwe mogelijkheden

Familiebedrijf.be is er ook in tijden van social distancing voor u. Familiebedrijf.be werkte een reeks webinars uit, met heel verschillende thema's. Het eerste webinar heeft als thema "Uw familiebedrijf en het nieuwe vennootschapsrecht: nieuwe mogelijkheden".
afgelopen
Webinar

Het familiaal charter: wat kan het betekenen voor uw familie?

Familiebedrijf.be is er ook in tijden van social distancing voor u. Familiebedrijf.be werkte een reeks webinars uit, met heel verschillende thema's. Het derde webinar heeft als centraal thema "Het familiaal charter".
afgelopen
Webinar

Hoe maak ik mijn bedrijf financieel coronaproof?

Familiebedrijf.be is er ook in tijden van social distancing voor u. Familiebedrijf.be werkte een reeks webinars uit, met heel verschillende thema's. Het tweede webinar heeft als thema "Hoe maak ik mijn bedrijf financieel coronaproof?".