• Jaarlijks organiseert het Instituut voor het Familiebedrijf een reeks activiteiten die zich richten tot familiale ondernemers, bestuurders, medewerkers en adviseurs. Het gaat zowel om opleidingen, seminaries als netwerkevenementen. Steeds weer vertrekken we daarbij van de concrete leefwereld van de familiebedrijven en familiale stakeholders.
  • Op onze activiteiten laten we familiale ondernemers en bestuurders getuigen, zoeken we relevante experts, stimuleren we kennisdeling en proberen we praktisch bruikbare informatie aan te reiken. Wil u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. 

Opvolgersacademie

2019-2020

Bij vele Vlaamse familiebedrijven is de opvolging aan de orde op korte of middellange termijn. Opvolging is dus een hot topic, zowel voor overlaters als opvolgers. Om opvolgers beter voor te bereiden op hun nieuwe rol organiseren wij jaarlijks de Opvolgersacademie.

Word adviseur

oktober 2019 - april 2020

Van dinsdag 15 oktober 2019 tot april 2020 loopt aan de EHSAL Management School in Brussel een nieuwe editie 'Adviseur familiebedrijven'. De opleiding loopt over 12 dinsdagen en biedt een geïntegreerde en multidisciplinaire blik op de specifieke aspecten van ondernemen in het familiebedrijf.

Update traject Adviseur Familiebedrijven

maart - april 2020

Het is een uitdaging, maar tegelijk ook een noodzaak, om in de complexe en multidisciplinaire branche van het adviseren van familiebedrijven de maat te houden met de talloze recente ontwikkelingen op wetenschappelijk en juridisch vlak. Daarom organiseert de EHSAL Management School in Brussel in samenwerking met het Instituut voor het Familiebedrijf in maart en april 2020 een 'update traject Adviseur familiebedrijven'. De opleiding is gespreid over 3 sessies en biedt een grondige, praktische en efficiënte update van de waardevolle kennis van adviseurs familiebedrijven.

Follow Up

Uitgesteld

Follow Up is het jaarlijks event waarop het IFB jonge talenten uit families met een familiebedrijf samenbrengt, om bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema. Het is meteen ook de gelegenheid voor deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie om elkaar terug te zien. Het centrale thema van Follow Up in 2020 is "Hoe haal jij het beste uit je mensen en uit je team?"

Dag van het Familiebedrijf

Afgelopen

De Dag van het Familiebedrijf is hét jaarlijkse treffen voor al wie actief is in een familiebedrijf. De Dag van het Familiebedrijf vindt telkens plaats in oktober en is bedoeld voor bedrijfsleiders en bestuurders van familiebedrijven, maar ook voor hun medewerkers.

Bestuurder in een familiebedrijf

Afgelopen

Het Instituut voor het Familiebedrijf pakt op geregelde tijdstippen uit met een opleiding exclusief bedoeld voor familiale bestuurders. Goed bestuur is immers bijzonder belangrijk voor familiebedrijven. Het is niet steeds eenvoudig om het bedrijf, de familie en de familiale eigenaars op één lijn te krijgen. Een actieve raad van bestuur kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Voorstelling Code Buysse III

Afgelopen

De Code Buysse, het ijkpunt inzake deugdelijk bestuur voor niet-beursgenoteerde ondernemingen, is grondig geactualiseerd. De Code Buysse III bevat nog meer praktische aanbevelingen die de ondernemer zullen helpen corporate governance daadwerkelijk en op maat van de onderneming te implementeren.

Geen baas meer en toch gelukkig

Afgelopen

Tackle in vijf sessies aan onze rondetafel alle belangrijke thema’s rond de opvolging van uw familiebedrijf. Steun op de expertise van mede-ondernemers en ervaren sprekers en bouw aan een concreet plan.

Laatste nieuws.

Loading Tweets

Blijf op de hoogte.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief