10 Oktober 2022

Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?
27 Oktober 2022
8 December 2022
Bestuurder in een familiebedrijf

Bestuurder in een familiebedrijf

In deze bewogen tijden is het van cruciaal belang dat het familiebedrijf professioneel bestuurd wordt. Tijdens deze opleiding, die reeds aan haar achtste editie toe is, worden alle aspecten van goed bestuur in het familiebedrijf toegelicht door ervaren docenten. Praktijkgetuigenissen van familiale ondernemers illustreren de aangebrachte concepten.
4 oktober 2022
Dag van het familiebedrijf

Dag van het familiebedrijf

Zoals elk jaar, zal ook in 2022 de Dag van het Familiebedrijf plaatsvinden in de Handelsbeurs in Gent, namelijk op 4 oktober. De Dag van het familiebedrijf is het jaarlijks referentie evenement voor familiebedrijven in Vlaanderen. Familiale eigenaars en bestuurders brengen boeiende getuigenissen rond een centraal thema en toetsen dit aan de visie van experts ter zake.
Oktober 2022
April 2023
Masterclass

Word adviseur Familiebedrijven

Op dinsdag 18 oktober 2022 start voor de 14e keer een nieuwe reeks van 12 sessies van de opleiding Adviseur Familiebedrijven. Deze opleiding, een samenwerking tussen het Instituut voor het familiebedrijf (IFB) en EHSAL Management School Brussel (EMS), is praktijkgericht en interactief over de eigenheid van familiebedrijven op talloze vlakken - governance, conflictoplossingen, consultingvaardigheden - aangevuld met sessies over de familiale relaties en dynamieken die bij de opvolgingsproblematiek komen kijken. De thema’s worden benaderd vanuit een brede context (psychologisch, organisatorisch, juridisch, fiscaal).