• Jaarlijks organiseert het Instituut voor het Familiebedrijf een reeks activiteiten die zich richten tot familiale ondernemers, bestuurders, medewerkers en adviseurs. Het gaat zowel om opleidingen, seminaries als netwerkevenementen. Steeds weer vertrekken we daarbij van de concrete leefwereld van de familiebedrijven en familiale stakeholders.
  • Op onze activiteiten laten we familiale ondernemers en bestuurders getuigen, zoeken we relevante experts, stimuleren we kennisdeling en proberen we praktisch bruikbare informatie aan te reiken. Wil u op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. 

Word adviseur

Najaar 2018

Van dinsdag 16 oktober 2018 tot 2 april 2019 loopt aan de EHSAL Management School in Brussel een nieuwe editie 'Adviseur familiebedrijven'. De opleiding loopt over 12 dinsdagen en biedt een geïntegreerde en multidisciplinaire blik op de specifieke aspecten van ondernemen in het familiebedrijf.

Bestuurder in een familiebedrijf

Voorjaar 2019

Het Instituut voor het Familiebedrijf pakt op geregelde tijdstippen uit met een opleiding exclusief bedoeld voor familiale bestuurders. Goed bestuur is immers bijzonder belangrijk voor familiebedrijven. Het is niet steeds eenvoudig om het bedrijf, de familie en de familiale eigenaars op één lijn te krijgen. Een actieve raad van bestuur kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Opvolgersacademie

Najaar 2019

Bij vele Vlaamse familiebedrijven is de opvolging aan de orde op korte of middellange termijn. Opvolging is dus een hot topic, zowel voor overlaters als opvolgers. Om opvolgers beter voor te bereiden op hun nieuwe rol organiseren wij jaarlijks de Opvolgersacademie.

Follow Up

9 mei 2019

Follow up is dé Get Together van de deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie. Follow Up brengt jaarlijks de jonge talenten samen die in hun familiebedrijf een rol hebben opgenomen of nog zullen opnemen, en biedt hen de gelegenheid bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema.

Dag van het Familiebedrijf

1 oktober 2019

De Dag van het Familiebedrijf is hét jaarlijkse treffen voor al wie actief is in een familiebedrijf. De Dag van het Familiebedrijf vindt telkens plaats in oktober en is bedoeld voor bedrijfsleiders en bestuurders van familiebedrijven, maar ook voor hun medewerkers.

Voorstelling Code Buysse III

Afgelopen

De Code Buysse, het ijkpunt inzake deugdelijk bestuur voor niet-beursgenoteerde ondernemingen, is grondig geactualiseerd. De Code Buysse III bevat nog meer praktische aanbevelingen die de ondernemer zullen helpen corporate governance daadwerkelijk en op maat van de onderneming te implementeren.

Geen baas meer en toch gelukkig

Afgelopen

Tackle in vijf sessies aan onze rondetafel alle belangrijke thema’s rond de opvolging van uw familiebedrijf. Steun op de expertise van mede-ondernemers en ervaren sprekers en bouw aan een concreet plan.

Laatste nieuws.

Loading Tweets

Blijf op de hoogte.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief