Oktober 2022
Mei 2023

Opvolgersacademie

Bij veel Vlaamse familiebedrijven is de opvolging door de volgende generatie een hot topic. Tal van vragen rijzen, zoals: Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het?
26 januari 2023
16 februari 2023
Bestuurder in een familiebedrijf

Bestuurder in een familiebedrijf

In deze bewogen tijden is het van cruciaal belang dat het familiebedrijf professioneel bestuurd wordt. Tijdens deze opleiding, die reeds aan haar achtste editie toe is, worden alle aspecten van goed bestuur in het familiebedrijf toegelicht door ervaren docenten. Praktijkgetuigenissen van familiale ondernemers illustreren de aangebrachte concepten.
Oktober 2022
April 2023
Masterclass

Word adviseur Familiebedrijven

Op dinsdag 18 oktober 2022 start voor de 14e keer een nieuwe reeks van 12 sessies van de opleiding Adviseur Familiebedrijven. Deze opleiding, een samenwerking tussen het Instituut voor het familiebedrijf (IFB) en EHSAL Management School Brussel (EMS), is praktijkgericht en interactief over de eigenheid van familiebedrijven op talloze vlakken - governance, conflictoplossingen, consultingvaardigheden - aangevuld met sessies over de familiale relaties en dynamieken die bij de opvolgingsproblematiek komen kijken. De thema’s worden benaderd vanuit een brede context (psychologisch, organisatorisch, juridisch, fiscaal).
Opvolgersscan

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen. Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Familiebedrijf heeft hiervoor via haar co-gedelegeerd bestuurder Patrick De Schutter een unieke methodologie ontwikkeld die toelaat op deze vraag te antwoorden. Gebaseerd op bijna 40 jaar praktijkervaring, een no-nonsense aanpak en volledig van A tot Z uitgevoerd door Patrick zelf. Patrick staat gekend als een ervaren deskundige binnen het domein van bedrijfsbeheer, financieel en operationeel management alsook strategie en evaluatie van kandidaat opvolgers.
Follow Up

Follow Up

Follow Up is het jaarlijks event waarop familiebedrijf.be jonge talenten uit families met een familiebedrijf samenbrengt, om bij te leren en ervaringen uit te wisselen rond een actueel thema. Het is meteen ook de gelegenheid voor deelnemers en alumni van de Opvolgersacademie om elkaar terug te zien.
25 mei 2023
15 juni 2023
2023
Masterclass

Masterclass Opvolging

Als vooruitziend ondernemer bent u bezig met uw opvolging. U vindt vele boeken en seminaries over opvolging, maar deze zijn niet volledig of u herkent er zich niet in. Daarom bundelt familiebedrijf.be haar expertise over opvolging in familiebedrijven in deze unieke masterclass. Tijdens de masterclasses leert u hoe u de opvolging bespreekbaar maakt en planmatig aanpakt. Daarnaast krijgt u inzicht in de valkuilen inzake opvolging en hoe u deze kan vermijden. Dit wordt uitgebreid toegelicht door de volgende experten:Jozef Lievens, advocaat Roots Advocaten en prof. EMS, auteur van “Opvolging in het familiebedrijf: de 5 essentiële vragen” Patrick De Schutter, bedrijfsrevisor, head of Family Business KPMG Sofie Lerut, advocaat Roots Advocaten en gastdocent EMS
3 oktober 2023
2023
Dag van het familiebedrijf

Dag van het Familiebedrijf 2023

Zoals elk jaar, zal ook in 2023 de Dag van het Familiebedrijf plaatsvinden in de Handelsbeurs in Gent, namelijk op 3 oktober. De Dag van het familiebedrijf is het jaarlijks referentie evenement voor familiebedrijven in Vlaanderen. Familiale eigenaars en bestuurders brengen boeiende getuigenissen rond een centraal thema en toetsen dit aan de visie van experts ter zake.