Opvolging
Governance

Opvolgersacademie: "Je kan er met gelijkgezinden overleggen en sparren"

Niemand is beter geplaatst om te vertellen wat de troeven van de Opvolgersacademie zijn, dan onze alumni. Bart Reynders, derde generatie binnen het Boechoutse familiebedrijf Reynders Label Printing en Key Account Manager binnen de afdeling Pharmaceutical Label Printing, nam in 2019 deel en vertelt ons hoe hij de sessies ervaren heeft.
Opvolging
Governance

We laten opvolgers kennismaken met wat opvolging inhoudt

In oktober start een nieuwe reeks van de Opvolgersacademie. Wat gebeurt er concreet tijdens de verschillende sessies en wat mogen deelnemers verwachten? Sofie Lerut, verantwoordelijke voor de Opvolgersacademie binnen het Instituut voor het Familiebedrijf, geeft een woordje uitleg.
Governance
Familie
Strategie

“Deze opleiding combineert diverse invalshoeken met concrete cases.”

Op 18 oktober start een nieuwe reeks van 12 sessies van de opleiding Adviseur Familiebedrijven die we samen met EHSAL Management School Brussel organiseren. De opleiding bestaat uit vier modules die handelen over thema’s die gaan van ‘Adviseren in het familiebedrijf’ tot ‘Conflictoplossingen in familiebedrijven’. Wij vroegen Valérie Huynen, die in het verleden de opleiding gevolgd heeft, hoe zij die ervaren heeft.
Familie

Studie bevestigt: familiebedrijven creëren meer waarde

Als het om waardecreatie gaat, is Warren Buffett nog altijd voor velen hét lichtend voorbeeld. Wanneer enkel rekening gehouden wordt met de boekwaarde van zijn holding Berkshire Hathaway, blijkt dat de beursgoeroe de waarde sinds 1964 met gemiddeld 18,7% wist op te trekken. Vermogensbeheerder Value Square berekende echter dat zeven bedrijven op de Brusselse beurs het de voorbije tien jaar nog beter deden dan Buffett. Bovendien wordt nog eens bevestigd dat familiebedrijven beter scoren dan bedrijven met een versnipperd aandeelhouderschap.
Familie

Wat familiebedrijven kunnen leren van de Red Lions

Op dinsdag 17 mei vond Follow Up plaats, het jaarlijkse next gen event van familiebedrijf.be. Hockeycoach Shane McLeod kwam vertellen over zijn unieke parcours met de Red Lions, de Belgische nationale mannenhockeyploeg die op de Olympische Spelen in Rio (2016) zilver behaalde en vijf jaar later goud in Tokyo. Hoe maak je van een ‘good team’ een ‘great team’, en welke lessen kan je toepassen op het team binnen je familiebedrijf?
Familie

De weg naar goud voor familiebedrijven.

Hoe maak je ook van het team binnen je familiebedrijf een topteam? Hoe hou je de visie van het bedrijf levendig én concreet? En hoe bouw je een ‘circle of trust’ in een familiebedrijf? Alumnus van de allereerste editie van de Opvolgersacademie Ubbe Descamps (2de generatie bij modeketen Brooklyn) en Koen Thewissen (3de generatie bij bouwbedrijf Ebema) traden tijdens Follow Up in dialoog met Shane McLeod.
Familie

Wat onthielden deze opvolgers van Shane McLeods keynote?

Een zaal vol jong talent luisterde aandachtig naar de keynote van Shane McLeod en het panelgesprek met Ubbe Descamps en Koen Thewissen. Na afloop legden we ons oor te luisteren bij vier alumni van de Opvolgersacademie om te horen wat zij van deze avond onthielden.
Eigendom

Gunstregime voor familiebedrijven in de schenk- en erfbelasting binnenkort volledig uitgesloten bij residentieel vastgoed?

In het Vlaamse Parlement werd recent een nieuw voorstel van decreet ingediend dat voorziet dat vennootschappen worden uitgesloten van het gunstregime voor de overdracht van familiebedrijven in de schenk- en erfbelasting zodra er ook maar het minste residentieel vastgoed aanwezig is in de vennootschap of in een dochtervennootschap. Onder de huidige regeling is dergelijke uitsluiting niet voorzien voor zover de vennootschap een reële economische activiteit uitoefent.
Familie
Strategie

"Het familiebedrijf is het oudste kind"

Met ‘Developing and sustaining a successful family business. A solution-focused guide’ schreef klinisch psycholoog en bedrijfseconoom Louis Cauffman een praktijkgericht boek boordevol ideeën, voorbeelden en suggesties die familiebedrijven helpen de uitdagingen aan te gaan die onlosmakelijk verbonden zijn met hun bestaan en hun groei. Daarbij loopt één van zijn stokpaardjes – de oplossingsgerichte psychologie – als een rode draad door het verhaal van John en Annie, een koppel dat zijn eigen bedrijf start, uitbouwt en uiteindelijk ook overdraagt aan de volgende generatie. Maar wat is die oplossingsgerichte psychologie nu precies? Hoe kan ze familiebedrijven helpen en wat is The Solution Tango?
Familie
Strategie

Spaas Kaarsen is verkozen tot Familiebedrijf van het jaar

Een geschiedenis die teruggaat tot 1853. 320 werknemers. Een omzet van 92 miljoen euro en de ambitie om dit jaar de kaap van 100 miljoen te halen. Marktleider in België en een referentie in Europa. Geleid door de vijfde generatie én volledig in handen van de familie Spaas. Voorgaande regels lezen niet enkel als de identiteitskaart van Spaas, het zijn ook stuk voor stuk argumenten die de jury van de Family Business Award of Excellence 2022 overtuigden om het familiebedrijf de award van ambassadeur toe te kennen, waarmee Spaas Kaarsen de achtste naam op het lijstje van winnaars van de afgelopen jaren is, na CartaMundi, Duvel Moortgat, Sipef, Vandersanden Group, La Lorraine Bakery Group, Reynaers Aluminium en Cosucra.