Familie
Strategie

Francis Deprez (D’Ieteren Group): “Vanuit een langetermijnvisie bouwen aan een familie van bedrijven”

Er zijn weinig Belgische familiebedrijven met zoveel jaren op de teller als D’Ieteren: 216 jaar en 7 generaties lang is het al een familiebedrijf. De rode draden zijn al die tijd dezelfde gebleven: meerwaarde creëren via ondernemerschap, vasthouden aan waarden en de blik op de lange termijn. Met stilaan steeds meer diversificatie buiten de oorspronkelijke core business, via zorgvuldig geselecteerde participaties in andere bedrijven.
Opvolging
Familie

Matthias en Laura Lannoo: “Tijdig je opvolging regelen is een kwestie van goede governance”

Bij het Tieltse familiebedrijf Lannoo zal de komende periode duidelijk worden wie Matthias Lannoo zal opvolgen als CEO. Daaraan is een lang en professioneel proces voorafgegaan. Matthias Lannoo en dochter Laura kwamen op de Dag van het Familiebedrijf toelichten hoe bij hen het doorgeven van de fakkel werd voorbereid.
Opvolging
Familie

Belfius-studie fileert problematiek van familiebedrijven: “Vier op vijf bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op de aflossing van de wacht.”

Een Belfius-studie bij liefst 45.000 familiebedrijven analyseert hoe de transitie wordt voorbereid. De conclusie is ontnuchterend en zelfs onthutsend. Vier op de vijf familiebedrijven zou onvoldoende voorbereid zijn op de wissel tussen de generaties.
Familie
Strategie

Julie Dekker (Hoogmartens Wegenbouw): “Elke transitie vergt professioneel advies.”

Op de Dag van het Familiebedrijf kwam een opmerkelijk getuigenis uit de mond van Julie Dekker (van het Limburgse Hoogmartens Wegenbouw). Ze maakte een balans op van het transitieproces waar het bedrijf al decennia door gaat.
Opvolging
Governance
Eigendom
Familie
Strategie

Dag van het Familiebedrijf maakt familiebedrijven wegwijs: 'Gouverner, c’est prévoir'

Alles wat je al altijd wilde weten over familiebedrijven, maar misschien nooit durfde te vragen. De antwoorden, maar ook de betere tips, worden jaarlijks gegeven op de Dag van het Familiebedrijf. Ook deze editie – niet langer digitaal maar in real life – stond bol van getuigenissen met nuttige do’s-and-don’ts. Info uit de eerste hand en voor elk wat wils. In goede banen geleid door VRT-ankers Hanne Decoutere en Wim Devilder.
Opvolging
Governance
Eigendom

Duvel Moortgat: bekroning op 150 jaar familie en familiebedrijf

Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150-jarig jubileum, en dat zullen we geweten hebben. Met het feestbier Duvel 6,66% laat Duvel Moortgat van zich horen. Michel Moortgat, vierde generatie binnen het familiebedrijf, heeft de teugels van het familiebedrijf stevig in handen. Al was het ook voor deze internationale speler soms een zoektocht in de professionalisering van het familiebedrijf en de familie.
Opvolging
Governance
Eigendom
Familie
Strategie

Jozef Lievens: 'De Dag van het Familiebedrijf focust op waar bedrijfsfamilies wakker van liggen'

Op dinsdag 5 oktober vindt in de Handelsbeurs naar goede gewoonte de Dag van het Familiebedrijf plaats. Na een jaar als digitaal event kunnen we elkaar dit jaar opnieuw in levende lijve ontmoeten. En dat stemt Jozef Lievens, co-gedelegeerd bestuurder familiebedrijf.be goedgezind.
Strategie

Jef Rymen (Geysen): 'Het is belangrijk te investeren in je mensen, want business is people'

Nu de economie na de coronacrisis opnieuw aantrekt komt een oud zeer in rekrutering terug bloot te liggen. Steeds meer bedrijven kampen met een tekort aan geschoolde medewerkers. Om het verschil te maken in de war for talent is creativiteit de sleutel tot succes. En net die creativiteit is iets waar familiebedrijven vaak in uitblinken. Dat is ook het geval bij familiebedrijf Geysen. Zij richtten met Geysen Academy een eigen technische school op. “Je moet met plezier kunnen gaan werken,” aldus CEO Jef Rymen. “En dat plezier wordt grotendeels bepaald door de mogelijkheden en de kansen die je krijgt.”

Diane Arijs (KU Leuven): 'Je moet werk maken van een sterke geest in een sterke eigenaarsfamilie'

We kunnen het niet genoeg benadrukken: een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf, maar een systeem dat uit drie niveaus bestaat. Dat van de individuele eigenaars, de eigenaarsfamilie en het bedrijf. Een evenwicht tussen elk van deze niveaus draagt bij aan de positieve resultaten van het familiebedrijf. Ook op het vlak van mentaal welzijn is dat het geval. Hierover publiceerden Diane Arijs, Anneleen Michiels en Dianne H.B. Welsch afgelopen week een interessant artikel*. We spraken met Diane Arijs, assistent-professor Familiebedrijven aan het Research Centre Work & Organisation Studies (KU Leuven) over wat mentaal welzijn precies betekent voor familiale eigenaars, eigenaarsfamilies en familiebedrijven.
Opvolging
Governance
Familie

Patricia Alen (Belisol): 'Het is heel sterk dat drie dochters er samen voor willen gaan'

Een familiebedrijf overnemen met drie zussen, het is niet iets wat dagelijks gebeurt. En toch is het precies wat de familie Alen doet. De tweede generatie van de ondernemersfamilie achter Group A, met sterke merken Belisol en KwadrO, neemt het roer over van oprichter en vader Eugène Alen. “Ik vind het heel sterk dat wij als drie dochters er samen staan en er samen voor willen gaan,” aldus Patricia Alen.