Governance
Familie

Tim De Smet (Thompson): 'Onze klanten appreciëren de korte lijn'

Corona zorgde voor een stevige aardbeving in zowat alle sectoren. Hoewel sommige bedrijven nog steeds noodgedwongen de deuren gesloten houden, voelen andere bedrijven net een positieve impact van de crisis. Zo ook bij Thompson, de gekende fietsenproducent uit Geraardsbergen. Net als bij hun concurrenten is er een gevoelige stijging in de vraag naar hun wielerfietsen, mountainbikes en e-bikes. Een opsteker in het jaar dat het fietsenmerk zijn eeuwfeest viert.
Strategie

Julie Lietaer trekt met Ariadne Innovation voluit de kaart van duurzaamheid

Julie Lietaer, co-CEO van European Spinning Group en oud-deelneemster aan de Opvolgersacademie, stelde begin dit jaar haar nieuwe start-up voor: Ariadne Innovation. Met Ariadne wil Julie de volledige textielsector verduurzamen. Het was meteen goed voor een nominatie voor de Textirama Award, die begin maart werd uitgereikt.
Governance
Familie

Christine De Dijcker: 'Familiale governance is steeds een work in progress'

Op woensdag 3 maart sloot Christine De Dijcker, co-eigenaar en familiaal bestuurder bij ECS-2XL, de laatste sessie van de opleiding Bestuurder zijn in een familiebedrijf af. Met haar openhartige getuigenis over het pad dat de familie De Dijcker aflegde op het vlak van familiale governance wist ze de deelnemers aan haar lippen te kluisteren.
Governance
Strategie

Xavier Baeten (Vlerick): 'Zoek als familiebedrijf voor de verloning van de CEO een balans tussen financiële en niet-financiële performance indicatoren'

Het jaarlijkse onderzoek van het Executive Remuneration Research Centre van Vlerick Business School toont een aantal interessante verbanden aan tussen de verloning van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven enerzijds en de bedrijfsprestaties op korte en middellange termijn anderzijds. Zo stelden de onderzoekers vast dat een hoger aandeel van de variabele verloning het bedrijfsresultaat op korte termijn positief beïnvloedt. Op de middellange termijn keert dat effect zich echter om.