Governance
Strategie

Danneels zet met extern CEO een cruciale stap in verdere professionalisering

Pascal Danneels, eigenaar van projectontwikkelaar en bouwbedrijf Danneels, droeg in de zomer de operationele leiding over aan extern CEO Karsten Foekens. Pascal zal zich in de toekomst concentreren op strategie en verdere groei, terwijl Karsten de touwtjes van het bedrijf stevig in handen houdt. We zochten hen op voor een dubbelinterview.
Opvolging
Familie

Michèle Lievens: 'De lockdown was het ideale moment voor een overname'

Het familiebedrijf overnemen in volle coronacrisis, het is geen voor de hand liggende beslissing. En toch is het precies wat Michèle Lievens in juni vorig jaar deed. Ze nam het familiebedrijf LF Trading over van haar ouders. Of ze het opnieuw zou doen? Zonder twijfel!
Familie
Strategie

'Erken de waarde en de kracht van het overgenomen bedrijf'

Het West-Vlaamse familiebedrijf Vandewiele neemt zijn Italiaanse sectorgenoot Savio Group over en ziet zo zijn omzet verdubbelen. Het is de grootste overname ooit voor het Kortrijkse bedrijf, en past binnen de groeistrategie van topman Charles Beauduin. We spraken met Patrick De Schutter, bedrijfsrevisor bij KPMG en co-gedelegeerd bestuurder van familiebedrijf.be, over de voor- en nadelen van overnames bij familiebedrijven.
Governance
Familie

Dirk Coorevits (Soudal): 'De langetermijndoelstellingen van de niet-familiale manager moeten samenlopen met die van de aandeelhouders'

Dirk Coorevits mag zichzelf sinds woensdag Trends Manager van het Jaar 2020 noemen. Als CEO van het familiebedrijf Soudal verzilverde hij daarmee zijn derde opeenvolgende nominatie voor de titel. Een bekroning op zijn loopbaan van 38 jaar binnen Soudal, waarvan maar liefst 22 jaar als CEO. Een uitgelezen moment om met hem te praten over zijn ervaring als niet-familiaal manager binnen een familiebedrijf.