Opvolging
Eigendom
Strategie

M&A bij familiebedrijven: 'Het gaat altijd over mensen'

Een recent onderzoek van advocatenkantoor Contrast stelde vast dat in heel wat Belgische bedrijfsovernames ook durfkapitaalfondsen betrokken zijn. De onderzoekers onderscheidden bovendien een aantal belangrijke trends bij bedrijfsovernames. We spraken met Bart Bellen en Céline Mergeay van Contrast, die ons de resultaten van het onderzoek toelichtten. Bovendien legden we ons oor te luisteren bij Jorn De Neve (KPMG) en Bart Ferrand (Belfius). Zij geven ons een inzicht in de M&A-praktijk voor familiebedrijven.
Opvolging
Familie
Strategie

Family Business Leader: 'De jongste generatie werkt aan de toekomst'

Voor het nagelnieuwe Family Business Leader-traject slaat familiebedrijf.be de handen in elkaar met Voka - KvK Limburg, RCEF (UHasselt) en Motmans & Partners. Tijdens dit unieke traject maakt de (toekomstige) familiale CEO een toekomstplan op voor het eigen familiebedrijf vanuit de verschillende perspectieven van een familiebedrijf: owning, managing en governing. We zoomen niet alleen in op alle aspecten van het runnen van een familiebedrijf, maar je gaat ook zelf actief aan de slag om een toekomstplan uit te werken.
Governance
Familie
Strategie

Peter De Sutter (E5): 'We zijn geboren en opgeleid als echte ondernemers'

2021 startte met goed nieuws voor E5 Mode. De groep maakte onder de ervaren vleugels van Peter en Kristof De Sutter een doorstart. Met hun familiebedrijf Ansi zijn de broers De Sutter gepokt en gemazeld in de textiel- en confectiesector. “Het is altijd onze ambitie geweest om een rechtstreekse relatie met de consument uit te bouwen,” aldus Peter De Sutter.
Governance
Familie

Tim De Smet (Thompson): 'Onze klanten appreciëren de korte lijn'

Corona zorgde voor een stevige aardbeving in zowat alle sectoren. Hoewel sommige bedrijven nog steeds noodgedwongen de deuren gesloten houden, voelen andere bedrijven net een positieve impact van de crisis. Zo ook bij Thompson, de gekende fietsenproducent uit Geraardsbergen. Net als bij hun concurrenten is er een gevoelige stijging in de vraag naar hun wielerfietsen, mountainbikes en e-bikes. Een opsteker in het jaar dat het fietsenmerk zijn eeuwfeest viert.