Opvolging
Familie

Belfius-studie fileert problematiek van familiebedrijven: “Vier op vijf bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op de aflossing van de wacht.”

Een Belfius-studie bij liefst 45.000 familiebedrijven analyseert hoe de transitie wordt voorbereid. De conclusie is ontnuchterend en zelfs onthutsend. Vier op de vijf familiebedrijven zou onvoldoende voorbereid zijn op de wissel tussen de generaties.
Familie
Strategie

Julie Dekker (Hoogmartens Wegenbouw): “Elke transitie vergt professioneel advies.”

Op de Dag van het Familiebedrijf kwam een opmerkelijk getuigenis uit de mond van Julie Dekker (van het Limburgse Hoogmartens Wegenbouw). Ze maakte een balans op van het transitieproces waar het bedrijf al decennia door gaat.
Opvolging
Governance
Eigendom
Familie
Strategie

Dag van het Familiebedrijf maakt familiebedrijven wegwijs: 'Gouverner, c’est prévoir'

Alles wat je al altijd wilde weten over familiebedrijven, maar misschien nooit durfde te vragen. De antwoorden, maar ook de betere tips, worden jaarlijks gegeven op de Dag van het Familiebedrijf. Ook deze editie – niet langer digitaal maar in real life – stond bol van getuigenissen met nuttige do’s-and-don’ts. Info uit de eerste hand en voor elk wat wils. In goede banen geleid door VRT-ankers Hanne Decoutere en Wim Devilder.
Opvolging
Governance
Eigendom

Duvel Moortgat: bekroning op 150 jaar familie en familiebedrijf

Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150-jarig jubileum, en dat zullen we geweten hebben. Met het feestbier Duvel 6,66% laat Duvel Moortgat van zich horen. Michel Moortgat, vierde generatie binnen het familiebedrijf, heeft de teugels van het familiebedrijf stevig in handen. Al was het ook voor deze internationale speler soms een zoektocht in de professionalisering van het familiebedrijf en de familie.