Governance
Familie
Strategie

Christ'l Joris: 'Met deze strategie valt alles op zijn plaats'

CEO Dominiek Plancke kondigde recent de nieuwe langetermijnstrategie van ETAP Lighting aan. Het bedrijf zal in de toekomst nog meer inzetten op Light-as-a-Service, en zo bijdragen aan circulaire verlichting en bij uitbreiding een circulaire economie. “Deze strategie is de perfecte vertaling van ons verlangen naar duurzaamheid,” aldus Christ’l Joris, familiale voorzitter van de raad van bestuur.
Governance
Strategie

Danneels zet met extern CEO een cruciale stap in verdere professionalisering

Pascal Danneels, eigenaar van projectontwikkelaar en bouwbedrijf Danneels, droeg in de zomer de operationele leiding over aan extern CEO Karsten Foekens. Pascal zal zich in de toekomst concentreren op strategie en verdere groei, terwijl Karsten de touwtjes van het bedrijf stevig in handen houdt. We zochten hen op voor een dubbelinterview.
Governance
Familie

Guido Vanherpe: 'Denk vroeg genoeg na over governance'

Afgelopen donderdag deelde Guido Vanherpe, familiaal CEO van La Lorraine Bakery Group, met de deelnemers van de opleiding Bestuurder zijn ervaring met familiale governance. Na een uiteenzetting over performante eigenaarsteams door Jozef Lievens, nam Guido het woord over het pad dat hun familie aflegde om een performante governancestructuur uit te bouwen.
Opvolging
Familie

Michèle Lievens: 'De lockdown was het ideale moment voor een overname'

Het familiebedrijf overnemen in volle coronacrisis, het is geen voor de hand liggende beslissing. En toch is het precies wat Michèle Lievens in juni vorig jaar deed. Ze nam het familiebedrijf LF Trading over van haar ouders. Of ze het opnieuw zou doen? Zonder twijfel!