Nathalie Siccard: 'Bestuurder in een familiebedrijf zou verplichte opleiding moeten zijn'

Als gedelegeerd bestuurder van familiebedrijf Patroba Family Bakers staat professionalisering hoog op de agenda van Nathalie Siccard. Na een tiental jaar binnen het familiebedrijf wilde Nathalie een volgende stap zetten. En dus nam ze deel aan de opleiding Bestuurder in een familiebedrijf.
Familie
Strategie

Patrick De Schutter: Vijf tips hoe de coronacrisis zonder financiële kleerscheuren te doorstaan

Tijdens de Dag van het Familiebedrijf op 6 oktober kwamen verschillende sprekers aan het woord over het centrale onderwerp “Familiebedrijven: Sterker uit de crisis!”. Zo ook Patrick De Schutter, bedrijfsrevisor bij KPMG en co-gedelegeerd bestuurder van familiebedrijf.be. Hij zette vijf tips op een rijtje om de coronacrisis zonder al te grote financiële kleerscheuren door te komen.
Governance
Eigendom
Familie

Jozef Lievens: "Maak alles bespreekbaar in het eigenaarsteam"

Tijdens de Dag van het Familiebedrijf stelde Jozef Lievens, partner bij Roots Advocaten en co-gedelegeerd bestuurder van familiebedrijf.be zijn nieuwste boek voor. Met “Een sterk eigenaarsteam, troef voor het familiebedrijf” belicht hij een belangrijk onderdeel van de governance driehoek, de eigenaars.
Familie
Strategie

Ignace Van Doorselaere: "We moeten terug naar de essentie van het bedrijf"

Op dinsdag 6 oktober ging in de Handelsbeurs in Gent naar jaarlijkse gewoonte de Dag van het Familiebedrijf door. Via een livestream werden de boeiende getuigenissen en uiteenzettingen tot op kantoor of in de huiskamer van de deelnemers gebracht. Ignace Van Doorselaere, CEO bij Neuhaus, beet de spits af met een boeiende keynote rond 4F, oneindig denken en de invloed van covid-19 op Neuhaus.