Mythes rond het familiebedrijf: "Het zijn kmo's"

Johan Lambrecht

In ons land is 99,8 procent van de ondernemingen een kmo of een bedrijf met minder dan 250 werknemers volgens de Europese kmo-definitie. Daarmee is België een kmo-land, maar dat is zeker niet uniek. Ook in andere Europese landen en de Verenigde Staten is de overgrote meerderheid van de bedrijven klein of middelgroot.

Het gros van de kmo’s is een familiebedrijf en omgekeerd is ook het merendeel van de familiebedrijven een kmo. Een familiebedrijf is dan een bedrijf waar een familie de voornaamste eigenaar is en zetelt in het bestuur en/of in de dagelijkse leiding.

Ook familiebedrijven in top 10 grootste bedrijven

Toch is het fout om familiebedrijven zomaar als een synoniem van kmo’s te zien. Onderzoek van het IFB wees eerder al uit dat ook 55 procent van de grote ondernemingen (met minstens 200 werknemers) een familiebedrijf is.

Nieuw onderzoek van de Spaanse universiteit van Sevilla toont eveneens aan dat familiebedrijven niet op een glazen plafond stuiten. In de top tien van de grootste bedrijven ter wereld – samengesteld op basis van hun jaaromzet – bevinden er zich drie familiebedrijven: Wal-Mart Stores (zowel het grootste bedrijf als het grootste familiebedrijf ter wereld), Volkswagen en Toyota Motor.

Wanneer we de lijst met grootste familiebedrijven bekijken, domineert Europa de rangschikking met bijna de helft van de grootste familiebedrijven. Noord-Amerika bekleedt de tweede plaats; ongeveer één op vier van de grootste familiebedrijven in de wereld heeft de Noord-Amerikaanse nationaliteit.

Specifieke kenmerken

De grootste familiebedrijven ter wereld vertonen nog enkele interessante kenmerken. Bij bijna vier op tien van hen komt de familienaam terug in de bedrijfsnaam. Ruim 40 procent van de grootste familiebedrijven in de wereld is in handen van de tweede generatie. Iets meer dan een derde is zelfs een honderdjarige.

Fortune Global 500250 Family MNCs
RankCompanyRankCompany
1Wal-Mart Stores1Wal-Mart Stores
2Royal Dutch Shell2Samsung
3Sinopec Group3Volkswagen AG
4China National Petroleum4Toyota Motor Corp.
5Exxon Mobil5Berkshire Hathaway
6BP6Koch Industries
7State Grid7Exor S.p.A
8Volkswagen8LG Group
9Toyota Motor9Ford Motor
10Glenvore10Hyundai Motor

Bron: Casillas, J.C. en Pastor, F., The Top 250 Multinational Family Firms, University of Sevilla.

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer