Verborgen Kampioenen in de IFB Leagues

Jozef Lievens

Onze ronde van Vlaanderen zit erop. Met de IFB-Leagues waren we de afgelopen weken op bezoek in Aalter (Bouwbedrijf Vandenbussche), Ardooie (Ardo), Puurs (Duvel Moortgat) en Hasselt (Democo). Enkele vaststellingen :

  • Indien België zogezegd een 'failed state' is, dan is er in Vlaanderen zeker geen sprake van failed entrepreneurship. We praatten op de IFB-Leagues met honderden familiale bedrijfsleiders, die het ondernemerschap hoog in hun vaandel voeren. Ze zijn alive and kicking. Onze gastheren Vandenbussche, Ardo, Duvel Moortgat en Democo zijn typisch voorbeelden van Vlaamse verborgen kampioenen: sterk in een niche, heel dicht bij de klanten, expansief en veel aandacht voor hun medewerkers.

  • Het thema “verloning van topmedewerkers” sloeg geweldig aan. Voor het eerst presenteerde Hudson concrete cijfers over verloning van topmensen in familiebedrijven, vergeleken met de situatie in niet-familiebedrijven. Op veel plaatsen leidde dit tot een boeiend debat. Binnenkort gaan we hierover breder communiceren. Bovendien zal het IFB samen met Hudson dit thema verder uitdiepen.

  • Tijdens talrijke contacten in het kader van de IFB-Leagues werd er informeel van gedachten gewisseld over de belangrijke thema’s inzake het familiebedrijf: opvolging en governance. In veel familiebedrijven staat opvolging voor het ogenblik hoog op de agenda. We kregen ook een aantal erg positieve verhalen te horen. Ook over governance werd er druk van gedachten gewisseld.

Het League-seizoen was dus erg geslaagd, met dit jaar ook een recordopkomst van meer dan 300 familiale ondernemers. We zijn tevreden.

Jozef Lievens en Sofie Lerut

Fotoalbum ArdoFotoalbum Vandenbussche

Fotoalbum DemocoFotoalbum Duvel Moortgat

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer