17 adviseurs familiebedrijven halen certificaat

13.06.2017
Strategie

17 nieuwe adviseurs familiebedrijven hebben met succes het gelijknamige programma gevolgd dat het IFB en de EHSAL Management School organiseren in Brussel. De opleiding wil de adviseurs vertrouwd maken met de specifieke en complexe problematieken die een familiebedrijf kenmerken.

Ook de jaargang 2016-2017 van het programma ‘Adviseur familiebedrijven’ is dus een succes geworden. 17 cursisten schoolden zich het voorbije academiejaar bij om een geïntegreerde en multidisciplinaire kennis op te doen over het adviseren van familiale ondernemingen. De opleiding behandelt onder meer de specifieke karakteristieken van familiebedrijven, de governance, het opvolgingsproces en de mogelijke conflicten.

Het programma is een unicum. De organisatie ligt in handen van de EHSAL Management School - een samenwerking tussen Odisee en KU Leuven campus Brussel – en het Instituut voor het Familiebedrijf. De opleiding staat onder leiding van meester Jozef Lievens, gedelegeerd bestuurder van het IFB en advocaat bij Eubelius met een decennialange ervaring in de begeleiding van familiebedrijven en professor Johan Lambrecht van de KU Leuven.

Nieuwe cursus start in oktober

Een nieuwe cursus ‘Adviseur familiebedrijven’ start in oktober 2017. Het programma richt zich tot ccountants, juristen, fiscalisten, bankiers, vermogensbeheerders, consultants, enz. die zich - ongeacht hun specifieke discipline - een actuele, geïntegreerde en multidisciplinaire kennis willen eigen maken omtrent familiebedrijven. Wie de reeks met succes beëindigt, verwerft het 'Certificaat Adviseur Familiebedrijven'.

Voor inschrijvingen en meer info kan u terecht bij programmacoördinator Hugo Couck van EHSAL Management School: hugo.couck@emsbrussel.be of tel. 02 / 210.12.42.