17 adviseurs familiebedrijven halen certificaat

17 nieuwe adviseurs familiebedrijven hebben met succes het gelijknamige programma gevolgd dat het IFB en de EHSAL Management School organiseren in Brussel. De opleiding wil de adviseurs vertrouwd maken met de specifieke en complexe problematieken die een familiebedrijf kenmerken.

Ook de jaargang 2016-2017 van het programma ‘Adviseur familiebedrijven’ is dus een succes geworden. 17 cursisten schoolden zich het voorbije academiejaar bij om een geïntegreerde en multidisciplinaire kennis op te doen over het adviseren van familiale ondernemingen. De opleiding behandelt onder meer de specifieke karakteristieken van familiebedrijven, de governance, het opvolgingsproces en de mogelijke conflicten.

Het programma is een unicum. De organisatie ligt in handen van de EHSAL Management School - een samenwerking tussen Odisee en KU Leuven campus Brussel – en het Instituut voor het Familiebedrijf. De opleiding staat onder leiding van meester Jozef Lievens, gedelegeerd bestuurder van het IFB en advocaat bij Eubelius met een decennialange ervaring in de begeleiding van familiebedrijven en professor Johan Lambrecht van de KU Leuven.

Nieuwe cursus start in oktober

Een nieuwe cursus ‘Adviseur familiebedrijven’ start in oktober 2017. Het programma richt zich tot ccountants, juristen, fiscalisten, bankiers, vermogensbeheerders, consultants, enz. die zich - ongeacht hun specifieke discipline - een actuele, geïntegreerde en multidisciplinaire kennis willen eigen maken omtrent familiebedrijven. Wie de reeks met succes beëindigt, verwerft het 'Certificaat Adviseur Familiebedrijven'.

Voor inschrijvingen en meer info kan u terecht bij programmacoördinator Hugo Couck van EHSAL Management School: hugo.couck@emsbrussel.be of tel. 02 / 210.12.42.

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer