40 jaar JBC: afspraken opvolging liggen vast

De Belgische modeketen JBC bestaat 40 jaar. Het bedrijf van Jean-Baptiste Claes wordt al sinds 2004 gezamenlijk geleid door zijn kinderen Ann en Bart Claes. Voor het verzekeren van de familiale verankering deed de familie Claes een beroep op de knowhow van Jozef Lievens van het IFB.

De Claes Retail Group is een groeiend bedrijf in een moeilijke markt. Met de winkels van JBC en het in 2013 overgenomen Mayerline haalt de groep een omzet van 332 miljoen euro. "Maar de groei moet kwalitatief zijn. Anders kunnen we onze beste mensen niet houden of nieuw talent aantrekken", zegt Bart Claes in Trends (4 augustus).

Kinderen moeten hun plaats verdienen

Bij de familie Claes wordt al lang nagedacht over de opvolging. In het kader van dat proces, werd ook aangeklopt bij het Instituut voor het Familiebedrijf. Ann Claes: "Mijn vader is er volledig uitgestapt. Mijn broer en ik hebben elk de helft van de aandelen, niemand heeft dus het overwicht. En dat is geen issue, omdat we goed kunnen samenwerken. Dat is ook de belangrijkste boodschap die we aan onze kinderen willen meegeven: dat ze respectvol met elkaar leren omgaan."

Om de verdere familiale verankering te verzekeren, werd samen met Jozef Lievens een reeks afspraken vastgelegd. Bart Claes: "Samen met mijn zus en mijn vader hebben we bepaald welke waarden we belangrijk vinden, welke afspraken konden worden gemaakt over het aandeelhouderschap en hoe de kinderen kunnen instromen. We willen dat de beide takken vertegenwoordigd blijven. Maar kinderen moeten hun plaats verdienen en eerst extern ervaring opdoen."

"We geven de voorkeur aan een CEO uit de familie, maar de moet bekwaam zijn. Wat het beste is voor het bedrijf primeert. Maar dat is nog niet aan de orde: mijn zus en ik hebben zin om nog veel dingen te doen", gaat Bart Claes voort. "Wat ik echter niet wil doen, is lang met de volgende generatie samenwerken, zoals mijn vader heeft gedaan. Ik denk dat wij toch meer afstand gaan nemen."

U kan het volledige artikel lezen in Trends.

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer