85 enthousiaste opvolgers gestart in de Opvolgersacademie

03.12.2015
Opvolging

De voorbije weken werd in vier regio’s de aftrap gegeven voor de vijfde editie van de Opvolgersacademie. De 85 deelnemers waren onder meer te gast bij Piano’s Maene in Ruiselede, Jademo in Zottegem en Luckx in Sint-Pieters-Leeuw.

De Opvolgersacademie is een initiatief van het IFB dat zich uitsluitend richt tot (kandidaat-)opvolgers. In de vier regio’s vinden telkens vijf sessies plaats, waarbij een topic rond opvolging zeer praktijkgericht wordt belicht door een spreker vanuit zijn vakgebied en door een getuige die zijn praktijkervaring deelt.

De eerste sessie draaide rond het proces van de opvolging en de essentiële vragen die daarbij aan bod moeten komen. “De vier groepen zijn heel enthousiast en gemotiveerd, er was meteen veel interactie”, aldus Sofie Lerut die de startsessie verzorgde, “er werden dadelijk goede contacten gelegd en ook bij de gebruikelijke drink achteraf vonden al heel wat geanimeerde discussies plaats. Dat belooft voor de volgende sessies.”

In de komende maanden zullen onder meer volgende vragen aan bod komen in de Opvolgersacademie: Wat wordt er verwacht van een opvolger? Hoe kunnen we goede governance-afspraken maken binnen de familie en binnen het bedrijf? Hoe wordt een familiebedrijf gewaardeerd? En op welke manieren kan eigendom worden overgedragen?

In juni zal ten slotte een slotsessie plaatsvinden met de deelnemers van alle regio’s gezamenlijk én hun ouders.