Dirk Coorevits (Soudal): 'De langetermijndoelstellingen van de niet-familiale manager moeten samenlopen met die van de aandeelhouders'

10.01.2021
Governance Familie

Dirk Coorevits mag zichzelf sinds woensdag Trends Manager van het Jaar 2020 noemen. Als CEO van het familiebedrijf Soudal verzilverde hij daarmee zijn derde opeenvolgende nominatie voor de titel. Een bekroning op zijn loopbaan van 38 jaar binnen Soudal, waarvan maar liefst 22 jaar als CEO. Een uitgelezen moment om met hem te praten over zijn ervaring als niet-familiaal manager binnen een familiebedrijf.

38 jaar geleden werd Dirk Coorevits, gastspreker op de Dag van het Familiebedrijf in 2020, aangeworven door de oprichter van Soudal, Vic Swerts. Sinds Dirk zijn start als exportmanager is Soudal heel wat veranderd. “Het bedrijf kende een grote evolutie. Het groeide uit van een lokale speler tot een kleine multinational. Vandaag telt Soudal maar liefst bijna 3 500 werknemers, en zijn we actief in 140 landen.”

Ook al is Soudal ondertussen geëvolueerd tot een wereldspeler in zijn markt, het is nog steeds een echt familiebedrijf. “We hebben nog steeds de mentaliteit van een familiebedrijf: hands-on en heel nauw betrokken. Het grootste deel van het management werkt vanuit Turnhout en is gepokt en gemazeld in het bedrijf. We hebben een duidelijke visie, en daardoor hebben we vaak aan een half woord genoeg. We zijn een goed geolied team.”

De sterke groei van Soudal is mede te danken aan de organische samenwerking tussen de CEO en de oprichter-familiale eigenaar. “Vic Swerts heeft doorheen de jaren, en nog steeds, de bakens van Soudal uitgezet. Onze samenwerking voelt haast aan als een symbiose,” vertelt Dirk. “Uiteraard is er een hiërarchische relatie, Vic Swerts is nog steeds 100% eigenaar van het bedrijf, maar onze samenwerking verloopt heel natuurlijk. Met uitzondering van de wekelijkse directievergadering hebben we hebben geen geplande vergaderingen. Een groot deel van de besprekingen gebeurt gewoon tussendoor.”

Dat de samenwerking tussen de niet-familiale manager en de familiale aandeelhouder vlot verloopt, bewijst het feit dat Dirk al 22 jaar aan het roer van Soudal staat. “Soudal wordt nog steeds geleid door de eerste generatie. Dat maakt natuurlijk dat er geen spanning is tussen verschillende aandeelhouders. In die zin bevind ik me in een geprivilegieerde positie.” Toch heeft Dirk een gouden tip voor niet-familiale managers. “De langetermijndoelstellingen van de manager moeten steeds samenlopen met die van de aandeelhouders. Als de neuzen van beide partijen in dezelfde richting staan, dan is er heel veel mogelijk. Je moet erover waken dat er geen persoonlijke clash komt over de twee posities.”