“Familiaal karakter is sleutel tot succes”

08.06.2016
Eigendom Strategie

In de provincie Limburg werd de IFB League dit jaar ontvangen door de Democo Group. Familiale ondernemers konden tijdens deze topontmoeting kennismaken met het multidisciplinaire bouwbedrijf van de families Demot en Houben. Ze kregen ook een uiteenzetting over verloning van topmedewerkers in familiebedrijven, naar aanleiding van het onderzoek van het Instituut voor het Familiebedrijf en Hudson.

Democo is dus een multifamiliebedrijf dat bijna 40 jaar geleden werd opgericht. Het diversifieerde zijn activiteiten vrij snel, en is vandaag een bouwgroep met 3 peilers: algemene bouw, projectontwikkeling en technieken. De Democo Group telt zo’n 700 werknemers en realiseert een omzet van 280 miljoen euro. Naast 3 vestigingen in Limburg heeft het regionale zetels in Antwerpen en Brussel. Er is ook een Pools zusterbedrijf.

Vandaag staat de tweede generatie aan het hoofd van de onderneming, met Philip en Michel Demot en Rudy en Ronny Houben. Zij maken werk van een verdere expansie van de groep, ondermeer richting Oost- en West-Vlaanderen. Daartoe werd eerder dit jaar nog de HVAC-specialist Daeninck & Deweerdt uit Brugge overgenomen.

Corporate governance

Maar dat is niet de enige werf voor het familiebedrijf. Philip Demot: “We hebben gekozen voor professionalisering en besteden heel wat aandacht aan onze corporate governance. We hebben een managementteam opgezet en er is een actieve raad van bestuur waarin ook 2 externe bestuurders zetelen.”

“Om de groei te structureren, hebben we onze ambities vertaald in duidelijke doelstellingen en KPI’s. De raad van bestuur monitort die en fungeert ook als klankbord. Er is ook een auditcomité geïnstalleerd. Op onze to do-lijst staat nu nog het oprichten van een remuneratiecomité en het opstellen van een familiaal charter.”

Familiale waarden zijn hefboom voor succes

Democo Group hecht veel belang aan zijn waarden: de klant is een partner, de onderneming wil meer dan kwaliteit bieden en werkt vanuit de waarden integriteit en verbondenheid. “Het familiale karakter is een belangrijk deel van het succes”, zo getuigt Philip Demot. “Onze directe aanpak, korte lijnen en heldere communicatie komen voort uit de familiale aanpak. We kennen dan ook een laag personeelsverloop. Ook het feit dat we flexibel kunnen werken, zit in die filosofie. We bieden flexibiliteit en krijgen die ook van onze mensen. Iets wat de klanten erg appreciëren.”

Klik hier voor het fotoalbum.

Klik hier voor het voorafgaande artikel over Democo.