Een jaar vol activiteiten

Intussen staan we met beide voeten stevig in 2018, en ook voor het Instituut voor het Familiebedrijf belooft het opnieuw een rijk gevuld jaar te worden. Naar goede gewoonte staan er tal van activiteiten op de agenda, met als voornaamste doel familiebedrijven te informeren en te versterken. Het IFB verleent advies over goed bestuur, levert tips om conflicten te vermijden tijdens het opvolgingsproces en bereidt (kandidaat-)opvolgers voor op hun toekomstige rol – telkens op maat van het familiebedrijf.

In de ‘Opvolgersacademie’ worden momenteel zo’n honderd (kandidaat-)opvolgers klaargestoomd voor de toekomst. Wat wordt verwacht van een opvolger? Wat komt er zoal kijken bij het proces van de opvolging? Hoe verloopt de opvolging praktisch? Hoe kan je goede afspraken maken, binnen het bedrijf en binnen de familie? En hoe doen anderen het? Ze ontdekken dit alles in vijf sessies met gastsprekers en experten. Het waardevolle netwerk is een nuttig neveneffect van deze opleiding.

Hoogtepunt van de ‘Opvolgersacademie’? De ‘Follow-up’ op 5 juni, waar alle alumni van de voorbije én huidige editie van de Opvolgersacademie samenkomen en geïnspireerd worden door een aantal topsprekers, gevolgd door een informeel netwerkmoment.

In het voorjaar vangt de opleiding ‘Bestuurder in een familiebedrijf’ aan. Deze opleiding werd exclusief in het leven geroepen voor bestuurders van familiebedrijven. Gedurende vijf namiddagen met professionals, cases en getuigenissen vanop de werkvloer worden alle do’s en don’ts van goed bestuur binnen het familiebedrijf toegelicht.

‘Geen baas meer en toch gelukkig’ wordt gelanceerd in de lente van 2018. Het gaat om unieke ervaringsuitwisseling tussen overdragers van familiebedrijven die op het punt staan hun bedrijf aan de volgende generatie toe te vertrouwen. Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen ze de overgang op de beste manier laten verlopen? Uiteraard zorgt het IFB ervoor dat de ervaringen van de deelnemers getoetst worden aan de kennis van experten ter zake. Een vergelijkbaar programmaconcept volgt in het najaar over het thema ‘Leiderschap’.

Kers op de taart van de IFB evenementenkalender is de jaarlijkse ‘Dag van het Familiebedrijf’, een niet te missen evenement voor alle familiale ondernemers. Stip dinsdag 2 oktober 2018 nu alvast aan in uw agenda.

Het Instituut voor het Familiebedrijf kijkt samen met u reikhalzend uit naar alweer een ondernemend, verrassend jaar. Heeft u intussen een vraag? Mail dan naar evenementen@familiebedrijf.be.

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer