Familiebedrijf Katoen Natie Onderneming van het jaar

19.10.2014
Familie Strategie

Katoen Natie, de logistieke groep van Fernand Huts, is verkozen tot Onderneming van het Jaar 2014. Katoen Natie werd opgericht in 1854, is actief in 33 landen en haalde in 2013 een omzet van meer dan 1 miljard euro. Het stelt wereldwijd ruim 10.000 mensen tewerk.

Ondernemer Fernand Huts reageerde tevreden op zijn onderscheiding: "Het is een bekroning van Vlaams hard labeur en flexibiliteit. Wij zijn een multinationaal bedrijf, maar willen altijd de spirit van een Vlaamse kmo behouden. Het zijn onze mensen die het verschil maken."

Katoen Natie haalde het bij de verkiezing van Kinepolis, Ontex, Van de Velde en Vyncke. Op Ontex na, waren alle genomineerden dit jaar een familiebedrijf. De prijs 'Onderneming van het Jaar' werd dit jaar voor de 20ste keer uitgereikt.

Familiale opvolging

In enkele interviews kwam ook de familiale opvolging bij Katoen Natie ter sprake. Fernand Huts is 64 en staat sinds 1981 aan het hoofd van de logistieke groep. Hij heeft drie zonen, die inmiddels ook actief zijn in het bedrijf.

Bij de uitreiking stond zoon Karl Huts mee op het podium. Maar in de krant De Tijd zei Huts dat er nog niets beslist is over zijn opvolging: "Op het juiste tijdstip krijgen de juiste mensen de juiste positie. Mijn zonen doen het alledrie heel goed, maar ook zij zullen met vallen en opstaan hun carrière bij Katoen Natie moeten opbouwen."