Familiebedrijf Katoen Natie Onderneming van het jaar

Katoen Natie, de logistieke groep van Fernand Huts, is verkozen tot Onderneming van het Jaar 2014. Katoen Natie werd opgericht in 1854, is actief in 33 landen en haalde in 2013 een omzet van meer dan 1 miljard euro. Het stelt wereldwijd ruim 10.000 mensen tewerk.

Ondernemer Fernand Huts reageerde tevreden op zijn onderscheiding: "Het is een bekroning van Vlaams hard labeur en flexibiliteit. Wij zijn een multinationaal bedrijf, maar willen altijd de spirit van een Vlaamse kmo behouden. Het zijn onze mensen die het verschil maken."

Katoen Natie haalde het bij de verkiezing van Kinepolis, Ontex, Van de Velde en Vyncke. Op Ontex na, waren alle genomineerden dit jaar een familiebedrijf. De prijs 'Onderneming van het Jaar' werd dit jaar voor de 20ste keer uitgereikt.

Familiale opvolging

In enkele interviews kwam ook de familiale opvolging bij Katoen Natie ter sprake. Fernand Huts is 64 en staat sinds 1981 aan het hoofd van de logistieke groep. Hij heeft drie zonen, die inmiddels ook actief zijn in het bedrijf.

Bij de uitreiking stond zoon Karl Huts mee op het podium. Maar in de krant De Tijd zei Huts dat er nog niets beslist is over zijn opvolging: "Op het juiste tijdstip krijgen de juiste mensen de juiste positie. Mijn zonen doen het alledrie heel goed, maar ook zij zullen met vallen en opstaan hun carrière bij Katoen Natie moeten opbouwen."

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer