Familiebedrijf Obumex getuigt over opvolging

De IFB League bracht een zestigtal familiale ondernemers bijeen voor een sessie over opvolging bij het bedrijf Obumex in Staden. Obumex bestaat 55 jaar en is vandaag toe aan de derde generatie.

Obumex is een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in interieurinrichting op maat. Op de foto ziet u v.l.n.r. Thomas Ostyn, grootmoeder Irma Ostyn, Geert Ostyn en Jozef Lievens van het Instituut voor het Familiebedrijf.

Obumex werd in 1960 opgericht door Eli Ostyn. Aanvankelijk produceerde hij schoolmeubilair, later kwam de focus te liggen op keukens. Na het overlijden van de oprichter, kwam zoon Geert Ostyn aan het hoofd van Obumex. Hij bouwde het familiebedrijf gestaag verder uit, ondermeer ook met nieuwe toonzalen in Brussel, Antwerpen en Knokke. Geleidelijkaan werd ook de stap naar het buitenland gezet, met realisaties in o.a. Duitsland, Groot-Brittanië, Israël en de VS.

Familiale opvolging

In 2010 maakte de derde generatie haar intrede in het bedrijf: Thomas Ostyn vervoegde zijn vader. "Voor mij was de essentie: heeft hij de passie, het talent en het doorzettingsvermogen? Dat was de absolute vereiste om in het bedrijf te komen", vertelt Geert Ostyn. "De opleiding en het inwerken in het métier kwamen in tweede orde."

Zelf is Thomas verheugd over het feit dat hij mee de traditie van het familiebedrijf kan voortzetten: "Obumex had al een stevige basis toen ik erbij kwam: het is een succesvol bedrijf en er is een goede Raad van Bestuur. Mijn intrede is vlot verlopen. Zelfs al zijn mijn vader en ik twee sterke karakters. Dat staat onze samenwerking niet in de weg. Ik krijg heel veel kansen, ook om fouten te maken en eruit te leren. Ik denk dat we vanuit dezelfde visie werken om het bedrijf dag na dag verder uit te bouwen en nog beter te maken."

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer