Geslaagde voorstelling Familiebedrijven Barometer

19.03.2015
Familie

Meer dan 100 familiale ondernemers en bestuurders woonden in Gent de voorstelling bij van de Familiebedrijven Barometer 2015. Het Instituut voor het Familiebedrijf had voor de gelegenheid ook Wouter Torfs van de gelijknamige keten van schoenenwinkels uitgenodigd.

De aanwezigen kregen in 3Square Village in Gent een uitgebreide toelichting over de Familiebedrijven Barometer. Aan de bevraging nam een representatief staal van 170 familiebedrijven deel. Jozef Lievens, gedelegeerd bestuurder van het IFB, presenteerde de voornaamste resultaten. U vindt hier een samenvatting.

Daarna kwam gastspreker Wouter Torfs aan de beurt. Hij kwam zijn nieuwste boek "Werken met hart en ziel" voorstellen. Daarin beschrijft hij de bouwstenen die van een onderneming "a great place to work" maken. Torfs mag spreken uit eigen ervaring: Schoenen Torfs werd dit jaar voor de zesde keer al uitgeroepen tot Beste Werkgever van het land.

Tijdens zijn uiteenzetting benadrukte de retail ondernemer dat de filosofie rond betrokkenheid en motivatie van zijn werknemers niet op zich staat, maar overeenstemt met het DNA van de familie. "Ik ben blij dat ik mijn boek voor u mag voorstellen, want familiale ondernemers is het publiek waar mijn boek voor bestemd is", aldus Torfs tijdens het IFB-evenement in Gent.

Om foto's te bekijken van de geslaagde voortelling Familiebedrijven Barometer klik hier.