Het belang van het IFB voor Vlaamse familiebedrijven: Kris Peeters

Het Instituut voor het Familiebedrijf bestaat 20 jaar. We vroegen aan een aantal gezaghebbende stemmen uit economische veld wat het IFB voor familiebedrijven heeft betekend. Dit is het antwoord van federaal vice-premier en minister van economie Kris Peeters:

Familiebedrijven zijn cruciaal voor onze economie. Dankzij hun langetermijnstrategie, hun ondernemerschap en dynamiek zorgen ze voor verankering van activiteiten in België en zien we ook dat ze een motor voor groei vormen. Ook op het vlak van tewerkstelling vormen familiebedrijven een belangrijke factor: ze zijn goed voor bijna de helft van de jobs in ons land en in Vlaanderen is dat zelfs meer dan 50%.

De professionalisering van familiale kmo’s blijft een uitdaging. Het Instituut voor het Familiebedrijf heeft op dat vlak sinds 1996 baanbrekend werk verricht onder de kundige leiding van Jozef Lievens en Patrick De Schutter. Hun pleidooien voor een goed georganiseerde governance, het betrekken van externe bestuurders en het tijdig organiseren van de opvolging in familiebedrijven hebben er mee voor gezorgd dat vele kmo’s vandaag een stuk sterker staan dan 20 jaar geleden.

“Baanbrekend werk heeft geleid tot sterkere familiebedrijven”

Het werk van het Instituut om opvolgers, overdragers en bestuurders in familiale bedrijven samen te brengen, te vormen en van elkaars ervaringen te laten delen, is van groot belang. De kwaliteit van zijn experts en het vertrouwen dat het IFB weet te creëren in deze groepen hebben duidelijk ook bijgedragen tot de bewustwording van professionalisering bij familiebedrijven.

Ik feliciteer de initiatiefnemers en wens het Instituut voor het Familiebedrijf nog vele geslaagde initiatieven.

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer