Het belang van het IFB voor Vlaamse familiebedrijven: Michèle Sioen

06.10.2016

Het Instituut voor het Familiebedrijf bestaat 20 jaar. We vroegen aan een aantal gezaghebbende stemmen uit economische veld wat het IFB voor familiebedrijven heeft betekend. Dit is het antwoord van Michèle Sioen, CEO Sioen Industries en voorzitter van het Verbond voor Belgische Ondernemingen.

Een man of een vrouw (vaak ook samen) en een idee. Zo ontstaan familiebedrijven. Zo ontstaan wereldspelers. Zo ontstaan multinationals, over generaties heen.

Familiebedrijven, groot of klein, zijn de hoeksteen van onze economie. De kracht van familiebedrijven zit in hun vermogen om te veranderen. Om snel in te spelen op wijzigingen. Ze zijn bereid om ver te gaan om hun onderneming in stand te houden en te doen groeien. In goede en in slechte tijden. Dat is familiekracht. Het overstijgt alles.

Het IFB draagt sterke familiewaarden uit

Het mooie is dat bedrijfsleiders deze familiekracht overdragen aan al hun medewerkers. Het ‘wij’-gevoel is er vaak zeer groot. Wat dan weer afstraalt op de resultaten van het bedrijf.

Ik ben trots aan het roer te staan van een bloeiend beursgenoteerd bedrijf met sterke familiewaarden. Waarden die ook door het Instituut voor het Familiebedrijf worden uitgedragen, al 20 jaar lang. Ik feliciteer het Instituut en hoop dat zij familiebedrijven in Vlaanderen verder zullen blijven inspireren.