Het familiebedrijf in vraag en antwoord

29.10.2014
Familie Strategie

Er is een nieuw, interessant boek verschenen voor familiale ondernemers. Patrick De Schutter, co-gedelegeerd bestuurder van het Instituut voor het Familiebedrijf, schreef samen met Thierry Van Loocke “Het familiebedrijf in vraag en antwoord: over groei en continuïteit”. Het boek wil nagaan wat het ene bedrijf meer succesvol maakt dan het andere.

Patrick De Schutter en Thierry Van Loocke zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2012 werkten ze al samen voor het boek "Hoe succesvol is uw familiebedrijf? Over professionalisering en uitdagingen van morgen". Die uitgave wordt intussen als een standaardwerk beschouwd.

In hun tweede boek vragen de auteurs zich af hoe familiebedrijven uitgebouwd kunnen worden om ook over de generaties heen zinvol en succesvol te blijven? Daarbij richten De Schutter en Van Loocke zich in eerste instantie op de relaties tussen de onderneming en de mensen errond. Vanuit hun beider jarenlange ervaring als consultant en bedrijfsrevisor brengen ze best practices van familiebedrijven in beeld en geven ze ook praktische tips en tricks voor groeibedrijven.

“Het familiebedrijf in vraag en antwoord: over groei en continuïteit” van Patrick De Schutter en Thierry Van Loocke telt 136 bladzijden en kost 36 euro. Het is verschenen bij Uitgeverij De Boeck.