Nathalie Siccard: 'Bestuurder in een familiebedrijf zou verplichte opleiding moeten zijn'

18.12.2020

Als gedelegeerd bestuurder van familiebedrijf Patroba Family Bakers staat professionalisering hoog op de agenda van Nathalie Siccard. Na een tiental jaar binnen het familiebedrijf wilde Nathalie een volgende stap zetten. En dus nam ze deel aan de opleiding Bestuurder in een familiebedrijf.

Het is een buitenkans om in contact te komen met mensen met een dergelijk uitgebreide ervaring.
Nathalie Siccard

Verdere professionalisering

“Het was tijd om helder te stellen wat de rol is van een familiaal bestuurder,” steekt Nathalie van wal. “Door de rollen duidelijk te formuleren kan je niet alleen conflicten verminderen, maar ook groeiopportuniteiten versnellen. Familiebedrijven vereisen immers een specifieke expertise. Je kan een familiebedrijf niet vergelijken met een multinational of een niet-familiaal bedrijf. En die kwalitatieve expertise heb ik gevonden bij het team van familiebedrijf.be.”

Naast de specificiteit van een familiebedrijf komen ook andere aspecten van governance aan bod. “De opleiding Bestuurder is breed opgevat. Er komen naast frameworks ook actuele juridische aspecten aan bod, net als de algemene organisatiestructuur van het familiebedrijf en best practices. Bovendien zijn de praktijkgetuigenissen van onschatbare waarde. Toonaangevende familiale ondernemers en industry captains getuigden over hun traject. Het is een buitenkans om in contact te komen met mensen met een dergelijk uitgebreide ervaring.”

Als tweede generatie binnen het familiebedrijf was de opleiding een belangrijke impuls tot verdere professionalisering. “Ik heb naast mijn rol als gedelegeerd bestuurder ook een operationele rol binnen het familiebedrijf. Na het volgen van de opleiding heb ik mijn bestuurdersrol beter kunnen ontwikkelen. Zo kreeg ik een inzicht in wat de verwachtingen zijn ten aanzien van een bestuurder. De sessies triggerden me na te denken over verder verfijnen van mijn rol als bestuurder en de missie van ons bedrijf.”

Performant eigenaarsteam

Daarnaast zorgde het voor heel wat zelfreflectie en reflectie over het familiebedrijf. “Het familiaal charter was een echte eyeopener,” gaat Nathalie verder. “Het is noodzakelijk om goede afspraken tussen de familie en familiale eigenaars helder op papier te zetten. Het belang van een performant eigenaarsteam is niet te onderschatten. Daarom is het proces van de opmaak van een charter belangrijk voor alle familiale bedrijven.”

Dat Nathalie de opleiding zonder twijfel opnieuw zou volgen, dat staat vast. “’Bestuurder in een familiebedrijf’ is een absolute aanrader voor alle familiebedrijven, zeker bij een generatiewissel. Zo weten beide generaties duidelijk wat van hen verwacht wordt. Het is een heel volledige opleiding en zou verplichte vorming moeten zijn voor alle familiebedrijven.”

Meer informatie over Bestuurder in het familiebedrijf