Auguste Cras: 'Het brede spectrum aan verschillende situaties maakt de Opvolgersacademie zo interessant'

08.11.2022
Opvolging

Samen met zijn zus Delphine, nam Auguste Cras van Cras Woodgroup deel aan de eerste sessie van de Opvolgersacademie. De vier broers en zussen zijn de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1878 ontstond. Drie van hen zijn intussen werkzaam in het bedrijf. Auguste vertelt hoe hij die eerste sessie ervaren heeft.

Auguste: “We zijn nog geen aandeelhouder, maar hebben vandaag natuurlijk wel al interesse in dergelijke topics. Het zijn zaken waar we moeten mee bezig zijn om de toekomst te plannen en te organiseren.”

Hoe ben je bij de Opvolgersacademie terechtgekomen?

Auguste: “Ik had er al een paar keer over horen praten door mensen die al deelgenomen hadden, maar het was uiteindelijk onze verantwoordelijke bij Belfius die ons erop wees dat het interessant kon zijn om eraan deel te nemen.”

Hoe is de eerste sessie verlopen?

Auguste: “We zijn ontvangen bij brouwerij Vander Ghinste, een heel mooie site met bijhorend een interessant bedrijfsbezoek. Iedereen stelde zichzelf en zijn bedrijf voor, maar ook in welke situatie men zich bevindt, want dat verschilt ook van persoon tot persoon: sommigen zijn al aandeelhouder, anderen zijn operationeel in het bedrijf, terwijl nog anderen nog niet werkzaam zijn in het familiebedrijf. Daarna was er een korte inleiding op de topics die nog aan bod zullen komen.”

Wat beviel je aan het concept en aan de groepssamenstelling?

Auguste: “Het is een heel ongedwongen sfeer, er wordt iets gedronken en nagepraat, je kan vragen aan elkaar stellen, er worden ervaringen gedeeld. Het is een heel divers publiek, uit verschillende sectoren, met verschillende situaties, van mensen die niet actief zijn in het bedrijf tot mensen die al aandeelhouder zijn. Kortom, het hele spectrum van mogelijke situaties en dat maakt het ook zo interessant voor ons.”