Opvolging in familiebedrijven: de visies evolueren

05.07.2015
Opvolging

"Vlaamse ondernemingen zien steeds meer brood in externe bestuurders", zo concludeerde De Morgen (4 juli). De krant deed voor haar analyse een beroep op Jozef Lievens en Johan Lambrecht van het Instituut voor het Familiebedrijf (IFB).

Heel wat ondernemers uit de babyboomgeneratie naderen hun pensioen, en dus zien vele familiebedrijven zich verplicht om na te denken over de toekomst van het bedrijf. Jozef Lievens: "We zitten midden in de generatiewissel. Tot 2018 worden jaarlijks zowat 20.000 familiebedrijven geconfronteerd met de opvolgingsvraag. Daarna is de piek bereikt en zal het wat afvlakken."

Stijlbreuk met het verleden

De Familiebedrijven Barometer, een onderzoek van het IFB, gaf dit jaar aan dat 36% van de familiebedrijven nog niet heeft beslist over de toekomst. 41% wil de onderneming in de familie houden. En 13% zoekt naar een externe manager. Jozef Lievens: "Dat is een stijlbreuk met het verleden. Zeker voor de Vlaamse ondernemer was het lange tijd taboe om een externe CEO in het bedrijf te halen. Nu zien we dat een externe CEO, vreemd kapitaal en externe bestuurders in de raad van bestuur in steeds meer bedrijven bespreekbaar worden."

Professor Lambrecht heeft het over een evolutie naar een ondernemerschapsvisie: "Om het met een boutade te zeggen: vroeger was je mislukt als het bedrijf niet in familiale handen bleef. Nu groeit de opvolging dat overdracht ook familiale controle en zelf verkoop kan inhouden."

Het hele artikel kan u hier nalezen.