Tips van opvolgers voor opvolgers

Op het eerste alumni-event van de Opvolgersacademie kwamen vijf alumni aan het woord, opvolgers die tussen 2009 en 2016 deelnamen aan de Opvolgersacademie. Bij wijze van afsluiter werd elk van hen gevraagd één tip te geven aan collega-opvolgers die het hele traject nog voor de boeg hebben. Hun tips zijn kort en krachtig, maar erg waardevol. Ik geef ze u graag mee.

1. Zoek je eigen plaats in het familiebedrijf

Wees eerlijk en realistisch wanneer je nagaat waar je goed of minder goed in bent en vooral ook wat je eigenlijk wil. Het is niet omdat de vorige generatie een bepaalde functie invulde op een bepaalde manier, dat jij dat als opvolger sowieso ook moet doen. Als je een team vormt met andere familieleden, spreek een heel duidelijke taakverdeling af.

2. Laat je omringen door goede mensen

De tweede tip vult de vorige aan: zeker als je als opvolger bepaalde taken of functies niet voor jouw rekening neemt, zorg dan voor goede mensen die je kunnen aanvullen, bijstaan en adviseren.

3. Neem je tijd

Opvolging vergt tijd en is een proces dat nu en dan een poos kan stilliggen of waarin men soms zelfs een stapje terug zet. Het heeft niet altijd zin heeft dat proces al te zeer te willen versnellen of te overhaasten. Ook als opvolger heb je zelf immers tijd nodig om het bedrijf te leren kennen en te groeien in je nieuwe rol.

4. Vul je rugzak

Het is een absolute aanrader om, voor je in het familiebedrijf aan de slag gaat, je rugzak te vullen met externe ervaring en kennis. Dat biedt een enorme meerwaarde die je blijft meedragen wanneer je start in het familiebedrijf, ook al is het nadien soms wel wat aanpassen. Niet alles wat je extern ziet, kan immers zonder meer overgezet worden naar het familiebedrijf.

5. Doe het met passie

Tot slot: waar je ook voor kiest en wat je ook doet, doe het met passie!

Lees ook: Meerderheid is positief over opvolgingsproces.