Top Executive Salarisstudie 2018: ontdek het verloningspakket van directieleden op de Belgische markt

Het Instituut voor het Familiebedrijf en Hudson slaan opnieuw de handen in elkaar om u een correct beeld te geven van de gangbare verloningspraktijken binnen de Belgische markt:

  • Wat zijn de gangbare salarissen per directiefunctie?
  • Welke parameters beïnvloeden het loonpakket?
  • Wat met variabele verloning én de verschillende beleidsmogelijkheden?

Om u binnenkort de correcte resultaten te kunnen meedelen, vragen wij u om deel te nemen aan onze Top Executive Salarisstudie. Deelnemen is volledig anoniem en duurt slechts enkele minuten.

Neemt u deel, dan ontvangt u het Management Summary Reportmet een overzicht van de gangbare verloningspraktijken voor deze groep. Bekijk het voorbeeldrapport hieronder zodat u weet wat u mag verwachten.

Neemt u deel, dan wordt u bovendien uitgenodigd door het Instituut voor het Familiebedrijf en Hudson waarbij u een boeiende uiteenzetting krijgt over de gangbare verloningspraktijken voor Top Executives. U komt er te weten hoe marktconform het salarispakket per directielid is.

Klik hier voor meer info over de salarisstudie

Bekijk hier een voorbeeldrapport

Neem deel aan de salarisenquête

Heb je vragen over de enquête?
Neem dan contact met ons op via +32 9 242 54 44 of hrs.compben@hudson.com.

Terug naar het overzicht

Opvolgersscan

Als eigenaar/bedrijfsleider van je familiebedrijf heb je wellicht het liefst dat één of meerdere kinderen op een bepaald moment het roer overnemen.

Maar hoe bepaal je als ouders objectief of je kinderen hiervoor aangewezen zijn? Patrick De Schutter ontwierp hiervoor de Opvolgersscan.

Een niet-familiale CEO: zes aandachtspunten

Samenwerken met een niet-familiale CEO loopt niet steeds van een leien dakje.

Jozef Lievens stipt 6 factoren aan die het aantrekken van en de samenwerking met een externe CEO kunnen maken of kraken.

Meer weten?

Vier soorten governance in het familiebedrijf

Er wordt vaak beweerd dat governance in familiebedrijven complexer is dan in niet-familiebedrijven. Dat is ongetwijfeld juist. De oorzaak hiervoor is te vinden in het feit dat een familiebedrijf bestaat uit een aantal componenten die elk een aparte soort governance vereisen.

Volgens Jozef Lievens zijn er vier soorten governance vereist :

  • ownership governance
  • business governance
  • family governance
  • wealth governance
Lees meer

Raad van bestuur of raad van advies

Veel familiale ondernemers stellen zich de vraag of ze beter met een echte raad van bestuur of met een raad van advies van start gaan. Volgens Sofie Lerut hebben beide pistes zekere voordelen, maar er zijn belangrijke verschillen.

Lees meer