Vliegende start voor de Opvolgersacademie

19.10.2017
Opvolging Familie

Op 16 oktober vond de kick-off plaats van een nieuwe reeks sessies van de Opvolgersacademie. Een schot in de roos, zo blijkt, want maar liefst 80 jonge opvolgers in 4 verschillende regio’s worden de komende maanden ondergedompeld in tal van thema’s die bij de opvolging in een familiebedrijf komen kijken. Hoe pak je het proces van de opvolging aan, wat wordt er verwacht van een opvolger, hoe maak je goede afspraken binnen het bedrijf en binnen de familie, hoe kan professionalisering van het familiebedrijf een rol spelen, en ten slotte: hoe kan de eigendomsoverdracht geregeld worden?

Geen academische sessies, maar wel praktische inzichten van voorgangers en ervaringsdeskundigen, gevolgd door een verrijkend netwerkmoment waar ook informeel nog heel wat ervaringen en best practices worden uitgewisseld.

De spits werd afgebeten door West-Vlaanderen, waar een groep enthousiaste, jonge opvolgers onthaald werd bij Brouwerij De Brabandere. Het werd een ontspannen en leerrijke avond, vol interessante discussies en nieuwe perspectieven. Ook in Oost-Vlaanderen ging de eerste sessie reeds van start.

Op 5 juni komen alle alumni van de voorbije zes edities samen in de Ghelamco Arena in Gent voor Follow Up, de slotsessie van de Opvolgersacademie, met een boeiend programma, indrukwekkende gastsprekers en een leuke afterparty!

Bekijk het fotoalbum van de Opvolgersacademie bij Brouwerij De Brabandere