Volg de opleiding ‘Adviseur familiebedrijven’

Meer dan 75% van de Belgische ondernemingen zijn familiebedrijven. Ze vormen de motor van onze economie en creëren werkgelegenheid en welvaart. Uit onderzoek is gebleken dat familiebedrijven vaak beter presteren dan andere bedrijven, maar toch kennen zij specifieke en complexe problemen die voortvloeien uit het spanningsveld tussen de belangen van de familie en die van het bedrijf. Het professioneel adviseren van familiebedrijven vergt daarom een gerichte aanpak. EHSAL Management School Brussel en IFB slaan in het nieuwe academiejaar voor de negende keer de handen in elkaar om deze behoefte te vervullen met de opleiding ‘Adviseur familiebedrijven’.

De unieke opleiding gaat van start op dinsdag 17 oktober 2017 en biedt in 12 sessies een geïntegreerde en multidisciplinaire blik op het adviseren van familiebedrijven. Het programma staat onder leiding van Mr. Jozef Lievens, Advocaat bij Roots advocaten en Gedelegeerd bestuurder van het Instituut voor het Familiebedrijf, en van Prof. dr. Johan Lambrecht, Directeur van het Studiecentrum voor ondernemerschap (SVO) en Hoogleraar aan de KU Leuven.

Inhoud

De didactische aanpak bestaat uit een afwisseling van lezingen, cases, groepswerk en getuigenissen. Alle aspecten van het familiebedrijf komen aan bod, aangevuld met sessies over de familiale relaties en dynamieken die bij de opvolgingsproblematiek komen kijken. Elk thema wordt vanuit een brede context benaderd: juridisch, fiscaal, financieel, psychologisch, organisatorisch,… Daarbovenop worden tijdens trainingssessies ook een reeks consulting vaardigheden bijgeschaafd.

Voor wie?

Het programma richt zicht tot adviseurs van familiebedrijven (accountants, juristen, fiscalisten, bankiers, vermogensbeheerders, consultants,…) die een actuele, integrale kennis willen verwerven omtrent familiebedrijven.

Meer info

Schrijf nu in