Opleiding ‘Bestuurder in een familiebedrijf’

23.11.2017
Governance Familie

Na vier succesvolle edities lanceert het Instituut voor het Familiebedrijf voor de vijfde keer de opleiding ‘Bestuurder in een familiebedrijf’. Het is een praktische opleiding vol bruikbare tips, zo blijkt. “Zowel het luik rond de samenstelling van een raad van bestuur als de strategische topics vond ik zeer relevant,” zegt Luk De Brauwer, exportmanager bij Belies. “We kregen toelichting en tips van diverse ervaren sprekers.” Ook dit jaar wordt in de opleiding een mooie mix tussen theorie en praktijkgetuigenissen voorgeschoteld, met namen als Herman Van de Velde (Van de Velde nv) en Guido Vanherpe (La Lorraine Bakery Group).

De opleiding ‘Bestuurder in een familiebedrijf’ kwam er niet zomaar. Goed bestuur is immers bijzonder belangrijk voor familiebedrijven. In de opleiding worden alle aspecten van governance in het familiebedrijf dan ook besproken. U leert onder meer:

  • wat de bouwstenen zijn van goed bestuur in het familiebedrijf;
  • wat de rolverdeling is tussen de raad van bestuur, de aandeelhouders en de familie;
  • wat de ideale samenstelling is van de raad van bestuur;
  • hoe je tot goede besluitvorming komt;
  • wat strategie betekent en welke rol hierin is weggelegd voor de raad van bestuur.

De cursus is exclusief voorbehouden voor huidige of toekomstige bestuurders van familiebedrijven en vindt plaats in Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge op 1 en 8 februari en op 1, 15 en 29 maart 2018.

Het volledige programma, de diverse sprekers en de inschrijvingsvoorwaarden vindt u via onderstaande link. Hebt u nog vragen, dan kan terecht bij evenementen@familiebedrijf.be.

Programma opleiding 'Bestuurder in een familiebedrijf'