Opvolgersacademie blijft succesvol: “Er is groot vertrouwen om ervaringen te delen”

15.02.2016
Opvolging

Opvolging in het familiebedrijf blijft een belangrijk thema. Zeker omdat zich in de komende jaren in heel wat familiale ondernemingen een wissel van de wacht aandient. Het Instituut voor het Familiebedrijf (IFB) organiseert daarom “de Opvolgersacademie”, een opleiding die zich specifiek tot kandidaat-opvolgers richt. Met meer dan 80 deelnemers uit 60 bedrijven is de academie 2015-2016 andermaal een succes.

Als opvolger in een familiebedrijf komen, is meestal geen eenvoudige opdracht. Sofie Lerut, experte van het IFB: “Er spelen verschillende aspecten mee. Niet in minst de vraag of de opvolger de zaak wil overnemen, en ook voldoende beslagen is om het bedrijf te leiden. Als men daar uit is, komen ook een hele reeks praktische vragen: Wat wordt er verwacht van een opvolger? Hoe wordt de eigendom overgedragen? Hoe verloopt het proces van de opvolging? En hoe regel ik governance in het bedrijf en onder de familie?”

Op zulke vragen kan je niet altijd een pasklaar antwoord geven. “Er zijn natuurlijk wel een aantal methodieken en best practices die we kunnen aanreiken”, stelt Sofie Lerut. “Maar het meest waardevolle is natuurlijk als de kandidaat-opvolgers kunnen delen in de ervaringen van andere opvolgers. Daarom brengen wij hen samen met lotgenoten uit dezelfde regio. In een vijftal sessies diepen we dan telkens een ander aspect van familiale opvolging uit.”

In die groepen zitten telgen uit heel diverse bedrijven: kleinere familiebedrijven met een beperkt personeelsbestand, maar ook grotere familiale ondernemingen met een lange historiek. De leeftijd en achtergrond van de deelnemers varieert eveneens. Sommigen zijn pas 20 en studeren nog, anderen zijn jonge dertigers die al meewerken in de onderneming of gedeeltelijk de leiding hebben genomen.

Netwerking en kennisdeling

De grootste meerwaarde blijft de netwerking en kennisdeling. “In zo’n groep merk je vrij snel dat er een groot vertrouwen ontstaat tussen de deelnemers om hun ervaringen en kennis te delen. Uiteindelijk zijn ze allen actief in dezelfde omstandigheden”, aldus Lerut. “Onze coaches begeleiden het proces, en gaan ook op zoek naar relevante gastsprekers: bijvoorbeeld een ervaren ondernemer die zijn zaak al heeft overgelaten, of een opvolger die al het hele proces heeft doorgemaakt.”

Net daarom worden de sessies ook bij voorkeur georganiseerd in het bedrijf van één van de deelnemers aan de Opvolgersacademie. “Als Instituut voor het Familiebedrijf pakken we de sessies graag praktijkgericht aan, gebaseerd op ervaringen van de mensen zelf. Als onze deelnemers bovendien elkaars bedrijf kunnen leren kennen, bouwen we aan een netwerk dat hen ook lang na het volgen van de Opvolgersacademie nog van pas komt”, besluit Sofie Lerut.

Interesse in de opvolgersacademie? Klink hier voor meer informatie of schrijf u in.