Samen heb je toegang tot betere investeringen

Van de organische manier waarop het family office ontstaan is tot de brede bevraging van alle familietakken om het familiaal vermogen samen te houden… het verhaal van Vansan Investments, het family office van de familie Vandersanden, bewijst dat een geboorte vanuit het buikgevoel een grondige professionalisering niet in de weg hoeft te staan. Guy Wauters, voormalig CFO van het 100-jarige familiebedrijf en al 40 jaar getrouwd met een lid van de derde generatie, is vandaag officieel met pensioen, maar stond op vraag van de familie aan de wieg van Vansan Investments. Hij legde tijdens de Dag van het Familiebedrijf uit hoe zij het familiaal vermogen beheren en hoe ze dat beheer professionaliseren. Een ‘work in progress’.

Baltisse (familie Balcaen): “In het beheer van een vermogen is geduld belangrijk."

Rasondernemer Filip Balcaen richtte in 2007 zijn family office Baltisse op. Tijdens de druk bijgewoonde Dag van het Familiebedrijf lichtte Baltisse-CEO Marc Janssens de werking van Baltisse toe. Het werd een crash course in wat je doet en niet doet als je met een family office van wal steekt.
Familie

Familiaal vermogen en family offices centraal op Dag van het Familiebedrijf

Op dinsdagavond 3 oktober organiseerde Het Familiebedrijf in de Gentse Handelsbeurs de jaarlijkse Dag van het Familiebedrijf. Centraal thema was het vermogen van bedrijfsfamilies. En daarbij aansluitend, hoe uw familievermogen diversifiëren? Alvorens verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord te laten, lichtte Jozef Lievens kort toe waarom voor dit thema gekozen werd.

Masterclass Communicatie en Soft Skills in het familiebedrijf

“Menselijke vaardigheden voor de emotionele arena’s”